Bestuur LSA Bewoners versterkt zich met drie nieuwe leden

 • Het bestuursteam van LSA bewoners is aangevuld met drie nieuwe bestuursleden. De ruimte voor deze aanvulling ontstond met het aftreden van voorzitter Harrie Bosch en bestuurslid Petra van Duynhoven. Zij hebben zich jaren met veel bevlogenheid ingezet en daar is de vereniging hen zeer dankbaar voor.

  Nieuw in het team zijn van links naar rechts: Miek van Dongen, Anita Keita en Patrick van Lunteren. Anita Keita is de nieuwe voorzitter van het bestuur: “LSA gelooft net als ik in de kracht en mogelijkheden van mensen en van samen. Als we dat meer waarderen en versterken, kunnen als gemeenschap flinke stappen voorwaarts maken. Ik kijk ernaar uit om hier samen met het team en onze leden aan te werken.”

  Alle perspectieven

  Directeur Thijs van Mierlo: “Het is fijn dat we na de sollicitatieprocedure drie goede en kundige bestuursleden konden voordragen. Met deze nieuwe bestuursleden hebben we een mooie verscheidenheid aan perspectieven aan tafel. Ik denk echt dat dat ons werk ten goede komt en we over de hele breedte van ons werk een slag kunnen maken. Ik heb er zin in om samen met het nieuwe bestuur LSA nog sterker neer te zetten.”

  Bewoners op 1

  Naast Anita Keita nemen Patrick van Lunteren en Miek van Dongen plaats in het bestuur. Patrick van Lunteren is een ervaren bestuurder en oud wethouder van Breda waar hij een sterke mens- en wijkgerichte portefeuille had. “Ik heb veel gewerkt aan het opbouwen van netwerken en activeren van vrijwilligers en initiatiefnemers. Altijd vanuit de drive om het samen met mensen te organiseren. Ik zie hierin een mooie link met de werkzaamheden van LSA.”

  Ook Miek van Dongen is gepokt en gemazeld in het gemeenschapswerk en brengt een schat aan ervaring in het bestuur. “LSA werkt vanuit het besef dat verantwoordelijkheden en keuzes bij de bewoners van de wijk thuishoren. Zij kennen de knelpunten en vraagstukken immers het allerbeste en weten als geen ander welke aanpak werkt. Als we als LSA-community onze opgedane kennis actief delen met elkaar, maken we samen onze wereld en ieders wijk duurzamer, socialer en leefbaarder.”

  Het nieuwe bestuur van LSA Bewoners

  Van links naar rechts: Willy van Leeuwen, Miek van Dongen, Patrick van Lunteren, Anita Keita, Hans Zuiver , Rina Clemens en Melanie Berends-Vermaak (ontbreekt op deze foto).

  Het hele jaar op de hoogte

  Elke maand maken we een nieuwsbrief met het belangrijkste nieuws van en voor actieve bewoners. Wil je dit nieuws graag ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van LSA.

 • Meer van onze leden

  Bewonersvereniging Hart van Alkmaar

  Bewonersvereniging Hart van Alkmaar

  De bewonersvereniging Hart van Alkmaar bestaat al meer dan 50 jaar. Doel van de vereniging is het bewaken en ...

  Lees meer >
  Buurtorganisatie Trompstraat 2a

  Buurtorganisatie Trompstraat 2a

  De Eindhovense buurtorganisatie Trompstraat 2a vergadert elke maand met elkaar. Bijvoorbeeld over de kleinschalige ...

  Lees meer >
  Stichting de Erker

  Stichting de Erker

  Stichting de Erker is een bewonersinitiatief in wijk West in Schiedam. Met meer dan 56 vrijwilligers houden zij het ...

  Lees meer >