Opinies

Opinie

Lokale initiatieven passeren is het domste wat je kunt doen

9 maart 2023 Haast dreigt het democratische fundament onder de energietransitie weg te slaan. De overheid ziet door die haast de kracht van lokale initiatieven over het hoofd.

Lees meer
Opinie

Valse start voor nationaal programma Leefbaarheid en Veiligheid

4 juli 2022 Bewoners ontbreken in de plannen die door Rijk en gemeenten worden gemaakt in het Nationale programma Leefbaarheid & Veiligheid. Wat LSA bewoners betreft een valse start!

Lees meer
Opinie

Buurthuizen verdwijnen omdat gemeentes in marktwaarde denken

7 april 2022 Om het hart van onze democratie te helen, hebben we immers sterke gemeenschappen nodig. Maar: zonder ontmoeting geen gemeenschap. En laten nou juist ontmoetingsplekken onder druk staan.

Lees meer
Opinie

Werken aan energiearmoede doe je vanuit de wijk

19 januari 2022 In de wijken waar LSA actief is, zien wij dat veel bewoners nog niet meekomen met de energietransitie. Dan kan wel. Ga de wijken in en stimuleer een collectieve aanpak.

Lees meer
Opinie

Meer steun nodig voor stedelijke sleutelfiguren in de wijk!

9 maart 2020 Stedelijke sleutelfiguren in de wijk zijn een onmisbare schakel tussen buurt, gemeente en politiek. Een pleidooi om geld vrij te maken voor deze bruggenbouwers.

Lees meer
Opinie

Een zieligheidsaanpak helpt mensen niet uit hun eenzaamheid

16 augustus 2018 Eenzaamheid is een reëel probleem. De vraag is of de meeste van de huidige anti-eenzaamheidsacties en -propaganda dat probleem oplossen.

Lees meer