• Hulpmiddel

Werkboek ‘Een betrokken buurt zijn, maken en blijven’

Het werkboek ‘Een betrokken buurt zijn, maken en blijven’ is een praktische handleiding voor bewoners die willen bouwen aan een betrokken buurt. LSA bewoners heeft dit werkboek gemaakt om eenzaamheid te voorkomen en verminderen. We zeggen niet voor niets: ‘Verminder eenzaamheid, begin bij jouw buurt!’

Inhoud

Bij het werkboek krijg je een werkblad en een set kaarten om in gesprek te gaan met je buurt. In het werkboek staan verschillende manieren om te werken aan een betrokken buurt. Denk aan:

  • het organiseren van een warm welkom
  • zorgen voor echt contact
  • bouwen aan meer verbinding in de buurt
  • samenwerken met andere initiatieven en organisaties in de buurt

Iedere buurt (en ieder dorp) is anders. Het materiaal is daarom divers en biedt verschillende manieren om met het verminderen van eenzaamheid in je eigen buurt aan de slag te gaan. Je gebruikt waar jullie behoefte aan hebben en waar jullie graag mee willen beginnen. Zo maakt iedereen zijn eigen betrokken buurt.

Direct aan de slag

Om samen te ontdekken waar jullie het liefste mee willen beginnen hebben we ‘een snelle blik op jouw betrokken buurt’ gemaakt. Dit is het losse werkblad waarmee je snel in kaart kunt brengen waar jullie de meeste actiekracht kunnen gebruiken én waar jullie hart het snelst van gaat kloppen.

Bestellen

Je kan het werkboek voor € 7,99 bestellen via Bruna.nl of je lokale boekwinkel. Het ISBN-nummer is: 9789090366883.

Gerelateerd