Lerend netwerk: moeilijke vragen gevraagd

 • Het LSA heeft samen met het VSBfonds en DOEN een project opgezet waarbij ondernemende bewonersinitiatieven gratis een expert of ervaringsdeskundige in huis kunnen halen. We werken samen aan een lerend netwerk.

  Omdat bewonersinitiatieven zich op steeds meer gebieden bezig houden, hebben ze ook meer vragen. Soms zijn die vragen niet één-twee-drie te beantwoorden. Zo was DeBlauweWijkEconomie op zoek naar een rechtsvorm voor hun prachtige, maar complexe bewonersinitiatief. Wij koppelden hen aan KAeP NOTARIS. Na een gedegen inventarisatie en een passend advies kon DeBlauweWijkEconomie weer vooruit.

  Experts die snappen wat ondernemende bewoners nodig hebben

  Ook Dakpark Rotterdam liep vast. Zij wilden fondsen werven en moesten daarvoor een samenwerkingsovereenkomst sluiten met het gemeentebestuur. Maar de verschillende afdelingen van de gemeente werkten niet samen en niemand  binnen de gemeente voelde zich verantwoordelijk. Wij schakelden een mediator uit ons netwerk in die ze heeft geholpen de impasse te doorbreken.

  Andere veelvoorkomende vragen gaan over belastingzaken zoals BTW en ANBI status. Ook daarvoor hebben we experts in huis. Zo kon een fiscalist Stichting MEERgroen een stap vooruit helpen in de zoektocht naar wel of geen BTW plicht.

  De tegenprestatie? Deel de kennis die je hebt opgedaan met andere bewonersinitiatieven!

  De deelnemende bewonersinitiatieven hoeven niet te betalen voor de expertise. We vragen wel een belangrijke tegenprestatie: deel de kennis die je hebt opgedaan met andere bewonersinitiatieven die vaak met vergelijkbare vragen rondlopen. Zodat ook zij verder kunnen! Voor een overzicht van welke kennis er al is gedeeld kijk je hier.

  Alles behalve geld

  Geen geld dus, wel onmisbare kennis en een flinke stap vooruit! Wat hebben we zoal in huis? Experts op het gebied van:

  • gemeentepolitiek
  • vrijwilligersbeleid
  • het oprichten van een coöperatie
  • het opzetten van een strak (financieel) plan
  • het vormen van een steady bestuur

  En natuurlijk belastingspecialisten en notarissen, experts die snappen wat ondernemende bewoners nodig hebben.

  Heb je ook een vraag of probleem? Stuur dan even een mail naar Marieke Boeije: marieke.boeije@lsabewoners.nl ovv Lerend netwerk of bel naar 030-2317511. Wij kijken of we met je vraag aan de slag kunnen.

 • Meer van onze leden

  Bewonersvereniging Oosterspoorplein e.o.

  Bewonersvereniging Oosterspoorplein e.o.

  Bewonersvereniging OosterSpoorPlein en omgeving behartigt de belangen van de bewoners die in deze buurt wonen en ...

  Lees meer >
  Stichting Bewoners Commissie Margrietpark

  Stichting Bewoners Commissie Margrietpark

  Het doel van de Stichting Bewoners Commissie Margrietpark is het behartigen van de belangen op het gebied van woon- ...

  Lees meer >
  De WisseWasjes

  De WisseWasjes

  Bij de Wissewasjes kun je je eigen wasje draaien en ondertussen even bijkletsen onder het genot van een kopje koffie ...

  Lees meer >