Gratis coaching of advies voor jouw bewonersinitiatief

 • Veel bewonersinitiatieven hebben goede ideeën maar worstelen met ingewikkelde vragen. Is het fiscaal slimmer om als stichting of coöperatie verder te gaan? Zijn wij BTW-plichtig of niet? Hoe waarderen we onze vrijwilligers, met een vergoeding of op een andere manier? En kan iemand ons helpen in onze samenwerking met de gemeente?

  Wij helpen je niet met geld, maar met onmisbare kennis en een flinke stap vooruit. Zo werken we samen aan een concrete stap in de groei van jouw bewonersinitiatief. We hebben experts onder andere op het gebied een strak (financieel) plan, het vormen van een steady bestuur, rechtsvormen of vrijwilligersbeleid.

  Stel hier je vraag!

  Hoe werkt het?

  LSA geeft advies aan bewonersorganisaties
  (c) Joëlle Baijer

  1. STEL JE VRAAG De eerste stap is een paar minuten werk: Je laat ons weten dat je een lastige vraag hebt. Dat kan door hier je telefoonnummer achter te laten, dan bellen wij je even op. Heb je je vraag al helder? Dan mag je ‘m ook mailen naar marieke@lsabewoners.nl

  2. KRIJG ADVIES Nadat we je gesproken hebben over de vraag, koppelen we je aan een expert. Soms is één gesprek voldoende en kan je weer vooruit. Maar soms is de vraag ook wat complexer en organiseren we meerdere gesprekken. Ook praktijkkennis doorgeven werkt goed. Daarom komt het ook voor dat we je koppelen aan ervaringsdeskundigen, andere actieve bewoners die met een soortgelijk probleem hebben gestoeid.

  3. ZEG HET VOORT Zodra je vraag is beantwoord of de begeleiding is afgerond, nemen wij weer contact met je op. De kennis en tips die jij hebt opgestoken, gaan we doorgeven zodat andere bewonersinitiatieven er van meeprofiteren. Bekijk hier wat adviezen die we al hebben gegeven aan bewoners

   

  Stel hier je vraag

   In onze nieuwsbrieven lees je nieuwsberichten, aankondigingen van bijeenkomsten en blogs.

 • Meer van onze leden

  Wijkplatform Zuilenstein, Huis de Geer, Blokhoeve

  Wijkplatform Zuilenstein, Huis de Geer, Blokhoeve

  Wijkplatform Zuilenstein, Huis de Geer, Blokhoeve (ZHGB) bevordert en behoudt de leefbaarheid van de wijk in de ...

  Lees meer >
  De Krachtcentrale Hoogkerk

  De Krachtcentrale Hoogkerk

  “Met diverse ondernemers uit Hoogkerk en omstreken een community vormen onder één dak, waarbij maatschappelijke ...

  Lees meer >
  Stichting ASE (Alleen Samen Een)

  Stichting ASE (Alleen Samen Een)

  De Stichting Alleen Samen Een heeft ten doel: het bevorderen van leefbaarheid in één of meer wijken in Etten-Leur ...

  Lees meer >