Gratis coaching of advies voor jouw bewonersinitiatief

 • Veel bewonersinitiatieven hebben goede ideeën maar worstelen met ingewikkelde vragen. Is het fiscaal slimmer om als stichting of coöperatie verder te gaan? Zijn wij BTW-plichtig of niet? Hoe waarderen we onze vrijwilligers, met een vergoeding of op een andere manier? En kan iemand ons helpen in onze samenwerking met de gemeente?

  Wij helpen je niet met geld, maar met onmisbare kennis en een flinke stap vooruit. Zo werken we samen aan een concrete stap in de groei van jouw bewonersinitiatief. We hebben experts onder andere op het gebied een strak (financieel) plan, het vormen van een steady bestuur, rechtsvormen of vrijwilligersbeleid.

  Stel hier je vraag!

  Hoe werkt het?

  LSA geeft advies aan bewonersorganisaties
  (c) Joëlle Baijer

  1. STEL JE VRAAG De eerste stap is een paar minuten werk: Je laat ons weten dat je een lastige vraag hebt. Dat kan door hier je telefoonnummer achter te laten, dan bellen wij je even op. Heb je je vraag al helder? Dan mag je ‘m ook mailen naar marieke@lsabewoners.nl

  2. KRIJG ADVIES Nadat we je gesproken hebben over de vraag, koppelen we je aan een expert. Soms is één gesprek voldoende en kan je weer vooruit. Maar soms is de vraag ook wat complexer en organiseren we meerdere gesprekken. Ook praktijkkennis doorgeven werkt goed. Daarom komt het ook voor dat we je koppelen aan ervaringsdeskundigen, andere actieve bewoners die met een soortgelijk probleem hebben gestoeid.

  3. ZEG HET VOORT Zodra je vraag is beantwoord of de begeleiding is afgerond, nemen wij weer contact met je op. De kennis en tips die jij hebt opgestoken, gaan we doorgeven zodat andere bewonersinitiatieven er van meeprofiteren. Bekijk hier wat adviezen die we al hebben gegeven aan bewoners

   

  Stel hier je vraag

   In onze nieuwsbrieven lees je nieuwsberichten, aankondigingen van bijeenkomsten en blogs.

 • Meer van onze leden

  Stichting de Erker

  Stichting de Erker

  Stichting de Erker is een bewonersinitiatief in wijk West in Schiedam. Met meer dan 56 vrijwilligers houden zij het ...

  Lees meer >
  Stichting KunstPost

  Stichting KunstPost

    "Kunst opent je wereld en leert je anders kijken!" KunstPost is er om: * Kunst zichtbaar te maken in en ...

  Lees meer >
  Haven 5

  Haven 5

  Haven 5 is een gastvrije ontmoetings­plek voor mensen (met ideeën) in Huizen. In Huizen wemelt het van de mensen ...

  Lees meer >