We zoeken bewonersinitiatieven met vragen (en geven gratis advies!)

 • Onze experts staan de popelen om je vooruit te helpen en ze geven gratis advies. Je leest het goed. Kom maar op met die vragen!

  Veel bewonersinitiatieven hebben goede ideeën maar worstelen met ingewikkelde vragen. Is het fiscaal slimmer om als stichting of coöperatie verder te gaan? Zijn wij BTW-plichtig of niet? Hoe waarderen we onze vrijwilligers, met een vergoeding of op een andere manier? En kan iemand ons helpen in onze samenwerking met de gemeente?

  Wij helpen je niet met geld, maar met onmisbare kennis en een flinke stap vooruit. Zo werken we samen aan een concrete stap in de groei van jouw bewonersinitiatief.
  We hebben experts onder andere op het gebied een strak (financieel) plan, het vormen van een steady bestuur, rechtsvormen of vrijwilligersbeleid.

  Kom maar op met die vragen! Stel hier je vraag.

  Hoe werkt het?

  LSA geeft advies aan bewonersorganisaties
  (c) Joëlle Baijer

  1. STEL JE VRAAG De eerste stap is een paar minuten werk: Je laat ons weten dat je een lastige vraag hebt. Dat kan door hier je telefoonnummer achter te laten, dan bellen wij je even op. Heb je je vraag al helder? Dan mag je ‘m ook mailen naar marieke.boeije@lsabewoners.nl

  2. KRIJG ADVIES Nadat we je gesproken hebben over de vraag, koppelen we je aan een expert. Soms is één gesprek voldoende en kan je weer vooruit. Maar soms is de vraag ook wat complexer en organiseren we meerdere gesprekken. Ook praktijkkennis doorgeven werkt goed. Daarom komt het ook voor dat we je koppelen aan ervaringsdeskundigen, andere actieve bewoners die met een soortgelijk probleem hebben gestoeid.

  3. ZEG HET VOORT Zodra je vraag is beantwoord of de begeleiding is afgerond, nemen wij weer contact met je op. De kennis en tips die jij hebt opgestoken, gaan we doorgeven, zoals we ook deden met het antwoord op een veelgestelde (!) vraag over bestuursaansprakelijkheid, en kijk hier voor andere gestelde vragen en de antwoorden.

  Oké, ik ga mijn vraag stellen!

  Het Amsterdamse inwonerscollectief de Kaskantine in Amsterdam stelde een vraag over hoe het besturen van de coöperatie zich verhoudt tot het uitvoeren van taken voor die zelfde coöperatie.
  Menno Houtstra: “Het is erg prettig dat een buitenstaander met je meedenkt. Het biedt je de ruimte om twijfels en problemen te bespreken. We bleken op de goede weg te zitten, maar dat is nu bevestigd. De expert was erg bemoedigend en we mogen in de toekomst nog met vragen bij haar aankloppen. Erg prettig!”

  Bekijk hier wat adviezen die we al hebben gegeven aan bewoners.

  actieve bewoners kunnen LSA inschakelen voor advies

  Is het echt gratis advies?

  Het is echt gratis . Van jou verwachten we maar twee dingen:

  • – Je stelt ons een moeilijke vraag.
  • – Je vindt het belangrijk dat we het antwoord op de vraag delen met andere actieve bewoners. Daarom mogen we je interviewen voor een blog.

   

  Stel hier je vraag

 • Meer van onze leden

  Stichting Lokaal

  Stichting Lokaal

  Stichting Lokaal wil bouwen aan een inclusieve samenleving door het creëren en ondersteunen van levendige, gastvrije ...

  Lees meer >
  Spoorpark Tilburg

  Spoorpark Tilburg

  Sinds 21 juni 2019 is Spoorpark Tilburg geopend, een bruisend stadspark wat tot stand is gebracht via ...

  Lees meer >
  Stichting Kruiskamp Ons Buurtje

  Stichting Kruiskamp Ons Buurtje

  Stichting Kruiskamp Ons Buurtje zet zich in om de buurt te verbeteren. Hoe doen ze dat ? Betrokken ...

  Lees meer >