Gert Smit

“Ik hoor regelmatig dat ik financiën zo helder en begrijpelijk voor niet cijfermensen kan uitleggen. Dat vind ik in mijn werk het mooiste compliment”

Over Gert

Gert is al 36 jaar controller. Eerst 18 jaar bij de Rabobank en vervolgens 18 jaar als ZZP-er, waarvan de laatste 3 jaar deels in loondienst. Als ZZP-er en in loondienst vervult hij deze functie alleen bij non-profit organisaties, zoals organisaties in de (ouderen)zorg, welzijnsorganisaties en Vluchtelingenwerk. Op dit moment werkt Gert in loondienst bij Versa welzijn en als ZZP-er bij LSA bewoners. “Toen ik ZZP-er werd, heb ik bewust gekozen voor de non-profit sector. Ik wil mijn talenten inzetten voor organisaties die zich inzetten voor de mens en met name voor de kwetsbare mens.”

Aandachtsgebieden

  • Financiën

Trots op

“Als ik financiën voor managers en medewerkers kan vertalen in hun taal. Ik zie het namelijk als mijn taak om niet alleen inzichtelijk te maken hoe het er financieel voorstaat, maar hen ook te ondersteunen en te adviseren bij het maken van de juiste keuzes op financieel gebied. Ik geniet ervan als de cijfers op die manier gaat leven bij managers en medewerkers. De meeste mensen zijn goed in hun vak, maar vinden cijfers lezen en wat die beteken lastig. Ik vind het belangrijk dat ik mij zo goed mogelijk inleef in het werk wat iedereen doet om die vertaalslag goed te kunnen maken. Ik vind dit leuk en ik ben daar goed in. Ik ben wat dat betreft meer een mensen mens en minder een cijferman. Toch omgekeerd dan wat veel van mijn collega controllers zijn.”

Dromen en drijfveren

“Ik zou voor alle burgerinitiatieven willen dat zij ook de juiste financiële ondersteuning krijgen. Dat zij daardoor ook tijdig en goed weten hoe hierin te handelen. Inhoudelijk is men vaak heel gedreven en wordt met hart en ziel gewerkt aan zo’n burgerinitiatief. Het zou dan heel jammer zijn als dit financieel niet goed wordt gemanaged.”