• Bijeenkomst

Online sessie Community Organising

  • 23 mei 2024
  • Online

Op 23 mei 2024 organiseren we een online sessie over de aanpak van Community organising. Communitiy organising zet je in als je iets wilt veranderen en hiervoor de buurt op de been wil brengen. Door mensen samen te brengen en de benodigde macht te organiseren, kunnen de gewenste veranderingen afgedwongen worden. Zo krijgt de wijk een betere positie aan de onderhandelingstafel, in de lobby en in het maatschappelijk debat.

Community organising is een aanpak die bestaat uit een aantal ingrediënten die niet zonder elkaar kunnen, namelijk: Luisteren naar de wijk, relaties aangaan en onderlinge relaties versterken, verhalen vertellen, organiseren van sterke teams en structuren, leiderschap zoeken en ontwikkelen, strategie, actie.

LSA schreef onlangs een verkenning over community organising. In de verkenning lees je meer over het belang van community organising, wat de overeenkomsten en verschillen zijn met de ABCD-aanpak en nemen we je mee in de praktijk waarin we laten zien dat je met community organising echt iets kan bereiken. Lees hier de verkenning.

Programma van de sessie

De schrijvers van de verkenning Ifor Schrauwen en Peter Kodde leggen de aanpak van Community Organising uit. Wanneer zet je het in? Hoe werkt het en hoe ga je ermee aan de slag? We nodigen een initiatief met ervaring uit om met ons te delen hoe zij het hebben aangepakt.

In breakout rooms kan je ervaringen delen en je vragen stellen over jouw praktijk of oefenen met tools. We maken een indeling op basis van de vragen van de deelnemers. Tot slot horen we graag waar jullie als initiatieven behoefte aan hebben als het gaat over community organising in de praktijk brengen. We helpen jullie vanuit LSA graag op weg.

Praktische informatie

Waar: online via zoom
Hoe laat: 19:30 tot 21:00 uur
Wanneer: 23 mei 2024

Meld je hier aan voor de online sessie community organising