Vincent Jacobs

“Bewonersinitiatieven moeten de ruimte krijgen in zowel financieel als bestuurlijk opzicht om vanuit een gelijkwaardige positie aan de slag te gaan in hun wijk of buurt.”

Over Vincent

Vincent is de alleskunner van LSA met een hart voor buurtbewoners. Hij is betrokken en creatief en staat er als het nodig is. Waar hij echt enthousiast van wordt zijn bewonersavonden waar flink gediscussieerd wordt over uiteenlopende en complexe onderwerpen. Daarnaast is hij altijd oplossingsgericht en praktisch om zo initiatieven echt te kunnen helpen.

Aandachtsgebieden

  • Buurthuizen
  • Maatschappelijke ontwikkelingen rondom stationsgebieden
  • Wijkaanpak

Trots op

“Mijn doel is om leden en onze achterban van de juiste informatie te voorzien dus ik haal er voldoening uit als dat ook goed lukt. Daarnaast ben ik er trots op als het lukt om initiatieven echt verder te helpen en nieuwe netwerken met elkaar te verbinden. En het voelt als succes als we met het team impact hebben kunnen maken en de positie van bewoners hebben kunnen versterken. Zoals we dat bijvoorbeeld hebben gedaan met het manifest voor de wijkaanpak, de Dag van de Buurt en het BuurtBespaarBudget.”

Dromen en drijfveren

“Ik zou graag zien dat bewonersinitiatieven echt worden gewaardeerd. En ook de ruimte krijgen in zowel financieel als bestuurlijk opzicht om vanuit een gelijkwaardige positie aan de slag te gaan in hun eigen buurt of wijk.”