Marieke Koot

“Ik ben er trots op dat we met het relatief kleine team van LSA zoveel mooie dingen weten te bereiken.”

Marieke is betrokken en een keiharde werker. Met een enorme focus en een berg energie is ze altijd bezig om onze leden te ondersteunen en verder te helpen. Of het nu gaat om betrokken buurten, de wijkaanpak of de nieuwe website. Met Marieke weet je zeker dat het goed is en dat het op tijd af is. Ze heeft daarnaast een feilloos gevoel voor wat de leden van LSA nodig hebben. Door haar kennis en ervaring op het gebied van leren en kenniswisseling weet ze steeds nieuwe methodes en formats te bedenken om bewonersinitiatieven bij te staan.

Aandachtsgebieden

  • Betrokken Buurten
  • Samenwerking tussen bewonersinitiatief en welzijnsorganisaties en gemeenten
  • Informele zorg en gezondheid georganiseerd door bewonersinitiatieven

Trots op

“Werken voor een betrokken en maatschappelijk relevante club als LSA geeft sowieso veel voldoening en dat we met zo’n klein team zo veel mooie dingen weten te bereiken natuurlijk ook. Daarnaast vind ik het heel fijn als ik initiatieven echt verder kan helpen. En als we de kennis en ervaring van het ene initiatief ook weer kunnen inzetten voor andere initiatieven. Ik ben uiteraard trots op het mooie werkboek boordevol kennis van betrokken buurten tegen eenzaamheid dat we met bewonersinitiatieven hebben gemaakt. Het is tot slot fijn dat we steeds beter samenwerken met fondsen, waardoor het ons lukt om voor mooie projectideeën geld te krijgen.”

Dromen en drijfveren

“Ik zou heel graag willen dat bewonersinitiatieven overal in het land gezien worden als een serieuze gesprekspartner voor plannen in de buurt. Zowel als het gaat om meepraten tijdens de conceptfase als tijdens de uitvoering. Daarnaast zou het erg mooi zijn als er genoeg ‘makkelijk geld’ is om initiatieven mogelijk te maken. En dat praktische drempels die er nu zijn om initiatieven op te richten zo veel mogelijk worden weggenomen.”