Maartje Huttenhuis

“Ik zet mij graag in voor een energietransitie die voor iedereen toegankelijk is.”

Over Maartje

Maartje is eerlijk, opgewekt, consciëntieus en een echte doorpakker. Doet meestal het werk zoals verwacht en vaak beter! Maartje laat de plekken waar zij komt beter achter. Ruimtes worden gezelliger als ze er is en ze heeft echte aandacht voor mens, natuur en dier. Eigenschappen die perfect passen bij een projectmedewerker inclusieve energietransitie.

Aandachtsgebieden

  • Inclusieve energietransitie
  • toegankelijkheid energie besparen
  • Organisatie van kennissessies en uitvoeren projecten

 

Dromen en drijfveren

“Ik doe mijn werk met een goed gevoel als ik een positieve bijdrage kan leveren! Ik vind het belangrijk dat er een verschil gemaakt kan worden. Hoe klein het soms ook is, ook die beetjes helpen. Mensen met elkaar verbinden is waar ik graag mee bezig ben. Een evenement optuigen en dingen organiseren doe ik graag. Aankomende periode hoop ik inspiratie uit initiatieven te kunnen halen. Door langs te gaan voor een kop koffie en daadwerkelijk te zien waar bewoners mee bezig zijn. Doeners ontmoeten die het verschil maken in de wijk!
Ik zet mij graag in voor een energietransitie die voor iedereen toegankelijk is. Dat niet alleen de rijken (teslarijders…) zonnepanelen op het dak hebben liggen en een warmtepomp hebben hangen, maar dat ook de mensen met minder besteedbaar inkomen of mensen in kwetsbare wijken worden bereikt. Dat we deze energietransitie als gemeenschap met elkaar kunnen realiseren en energie in handen komt van bewoners. Net zoals in Denemarken, waar ik een tijdje hebt gewoond, bewoners via wijk-verwarmingssystemen zeggenschap hebben en er geen winst op energie gemaakt mag worden. Voor dit soort mooie voorbeelden lever ik graag een bijdrage!”

 

Trots op

“Ik ben trots als een kennissessie, workshop of bijeenkomst echt waardevol is geweest! Dat niet alleen de deelnemers met goede inzichten naar huis gaan, maar ook ik weer wat heb geleerd. Van elkaar én met elkaar kunnen leren. Daar word ik oprecht blij van!”