Kristel Jeuring

“Mensen zijn gelukkiger zijn als ze onderdeel uitmaken van een gemeenschap, er toe doen en een verschil kunnen maken.”

Over Kristel

Kristel is analytisch sterk en heeft een duidelijk gevoel voor waar het heen zou moeten in buurten en wijken. Ze is een snelle denker én politiek sensitief. Altijd bereid om te leren en met een grenzeloze nieuwsgierigheid bijt ze zich vast in ieder onderwerp. Ze is niet vies van een discussie, een tikkeltje eigenwijs, maar vooral een bijzonder prettige collega die je graag meeneemt naar een lobbygesprek, een netwerkevenement of een andere bijeenkomst waarbij we LSA vertegenwoordigen.

Aandachtsgebieden

  • Asset Based Community Development
  • Wijkaanpak
  • Zeggenschap en buurtrechten
  • Vastgoed
  • Ondernemerschap

Trots op

“Ik vind het het leukst om van leden zelf te leren hoe iets echt werkt. Zowel als het gaat om dingen die lukken en wat dat teweeg brengt in de buurt, maar ook als het juist wringt of doordat ik beter leer begrijpen wat hun drijft. Ik haal er voldoening uit om die die kennis vervolgens te gebruiken om zo samen met hen andere leden vooruit te helpen en beleidsmakers de goede kant op te laten bewegen. Ik ben er trots op dat we als organisatie Asset Based Community Development weer op de kaart hebben weten te zetten. Niet alleen in de dagelijkse praktijk waarbij leden steeds nieuwe manieren vinden om de focus te leggen op ‘what’s strong’ en niet op ‘what’s wrong’ in hun buurt. Maar ook als perspectief voor een wijkaanpak.”

Dromen en drijfveren

“Ik zou graag zien dat gemeenschappen er niet alleen toe doen wanneer een overheid draagvlak nodig heeft of zelf een probleem ervaart. Het is geen instrument. Het zou het mooiste zijn als bouwen aan sterke gemeenschappen vanzelfsprekend is. Gewoon omdat mensen gelukkiger zijn als ze onderdeel uitmaken van een gemeenschap, het gevoel hebben dat ze er toe doen en als ze een verschil kunnen maken.”