Frodi Fransman

“Ik biedt graag ondersteuning aan pionierende bewoners. Door met hen mee te denken en hun ideeën te normaliseren probeer ik bij te dragen aan innovatieve oplossingen voor de hardnekkige uitdagingen in onze samenleving”

Over Frodi

Het is voor Frodi belangrijk om in zijn werk samen met anderen iets te maken dat maatschappelijke meerwaarde heeft. Het liefst zo inclusief en democratisch mogelijk. Frodi staat open voor ideeën van anderen en vindt niet snel iets te gek. Hij houdt ervan te kijken naar wat wél kan en maakt graag anderen enthousiast voor goede ideeën. “Potentiële trendsetters hebben aanmoediging en ondersteuning nodig om hun innovatieve aanpak uit te proberen en te laten zien aan steeds grotere groepen mensen.  Nieuwe oplossingen voor hardnekkige problemen zijn vaak onbegrepen in het begin, tot plots iedereen eraan meedoet.” Frodi staat naast pioniers en helpt ze waar nodig. Dat doet hij voor LSA bij ondernemende buurtinitiatieven. In zijn vrije tijd is Frodi heeft liefst bezig met muziek.

Aandachtsgebieden

Trots op

“Succes is voor mij een weerbare en autonome gemeenschap die hun eigen leven en omgeving kan vormgeven. In mijn vorige werk droeg ik hier aan bij door met een groep bewoners en ondernemers iets heel bijzonders op te zetten: een ondernemers gemeenschap aan het Zonneplein in Tuindorp Oostzaan. Een ontmoetingsruimte die nu fungeert als flexwerkplek voor de buurt. Het buurtkantoor is onderdeel van meerdere locaties in Tuindorp die samen een ondernemershub vormen. In deze ruimte komen alle soorten mensen uit de buurt en buurtorganisaties samen, waarmee een nieuwe impuls is gegeven aan een hechte gemeenschap. De ruimte was voor buurtbedrijf Tuindorp Deli-cious  de opstartplek waar ze hun concept hebben kunnen ontwikkelen en uittesten. Het geeft enorm veel voldoening om een idee om te zetten in een plan en dat samen met anderen werkelijkheid te laten worden.”

Dromen en drijfveren

“Meer ruimte in wet- en regelgeving om te experimenteren. Creatieve ideeën voor taaie maatschappelijke vraagstukken worden vaak ontmoedigd door de vele regels. Meer ruimte om te experimenteren is de basis voor echte innovatie. Als projectmedewerker voor ondernemen met je buurt probeer ik hier aan bij te dragen door de bijzondere ideeën van ondernemende buurtinitiatieven zo goed mogelijk te ondersteunen.”