Esther Baylé

“Ontmoetingsplekken zijn de motor van wijken en buurten en hebben vaak een vernieuwende, inspirerende en aanzuigende werking. Ik word vaak enthousiast van de coöperatieve daadkracht en energieke vibe die er rondwaart.”

Over Esther

Esther is een betrokken en veelzijdig coördinatie & organisatie talent met veel aandacht voor detail. Zij is als officemanager hét visitekaartje van LSA. Vanuit haar ervaring bij diverse buurtinitiatieven in haar eigen woonplaats en daarbuiten kan zij leden goed te woord staan en op weg helpen. Ook geeft ze collega’s ondersteuning, verbindt ze mensen en denkt ze graag mee met het zichtbaar maken van LSA. Daarnaast zorgt ze dat alles op kantoor soepel verloopt.

Aandachtsgebieden

  • Coördinatie en organisatie op ons gezellige kantoor in hartje Utrecht
  • Warm welkom voor (nieuwe) leden, samenwerkingspartners en collega’s
  • Agendabeheer van Thijs, notulen en ledenadministratie
  • Collega’s ondersteunen met hand- en spandiensten

 

Dromen en drijfveren

“Behalve interesse in de historie en kerngegevens van een plek heb ik juist ook de sociaal-economische betekenis bij gebiedsontwikkeling altijd interessant gevonden. Ontmoetingsplekken spelen daarbij een belangrijke rol; zij zijn de motor van wijken en buurten en hebben vaak een vernieuwende, inspirerende en aanzuigende werking. Ik word vaak enthousiast van de coöperatieve daadkracht en energieke vibe die er rondwaart. Zelf zou ik graag een kruisbestuiving willen maken tussen bewonersinitiatieven en kunst & cultuur, door inzet van bijvoorbeeld community art en erfgoedparticipatie om zo nog meer creatieve fun toe te voegen, elkaar te versterken én te verbinden.”

Trots op

“Maatschappelijk zitten we in een overgang naar een gelijkwaardigere samenleving, waarbij de kracht van onderop steeds belangrijker wordt. Ik word daar persoonlijk ondanks alle wereldproblematiek erg blij van en zie het als hoopvol lichtpuntje. LSA werkt aan het versterken van deze beweging door ondersteuning van bewonersinitiatieven en het verbeteren van de leefbaarheid in wijken en buurten, waaraan iedereen met zijn eigen talent kan meewerken. Ik ben er trots op hieraan te mogen bijdragen.”