Carla Delgado Swiatkowski

“Deel uitmaken van een community is voor mij heel belangrijk en heeft mij in mijn leven op cruciale momenten veel gebracht.”

Over Carla

Carla is al sinds haar studententijd bezig met communities. Bij verschillende organisaties hield ze zich bezig met communities bouwen, ondersteunen en faciliteren. Meestal op het vlak van nieuwkomers. Dat deed ze als vrijwilliger en later ook voor haar werk.
Deel uitmaken van een community is voor Carla heel belangrijk. Ze is zelf Portugees/ Kaapverdiaans en community staat centraal in haar cultuur. Ze verhuisde vaak en aansluiten bij en deel uitmaken van een community heeft haar altijd goed laten landen op nieuwe plekken. Daardoor weet ze als geen ander hoe belangrijk het is om deel uit te maken van een fijne warme community. Carla werkte korte tijd in Uganda en de uitspraak “Harambe” is haar altijd bijgebleven. Het betekent laten we samen optrekken, samen bouwen, samen onze problemen aanpakken, samen delen als community. Daar gelooft ze in en past precies bij het werk dat ze voor LSA bewoners doet.

Aandachtsgebieden

  • Inclusieve energietransitie
  • Strategie
  • Netwerk

Trots op

“Ik ben trots als iedereen samen komt voor het gemeenschappelijke doel! Voor mij is het heel belangrijk om deel uit te maken van een team of organisatie die samen plannen durft te maken en daar ook echt voor gaat. Vooral als je daarmee samen iets voor anderen kunt betekenen. En iets voelt voor mij als een succes als ik zie dat we alles hebben gegeven wat we kunnen en dat we dat samen erkennen. Dat kan ook als je toch niet het gewenste resultaat bereikt. Als je samen alles wat in je macht ligt hebt gedaan en alles hebt gegeven kan je toch met trots terug kijken op het proces dat je samen hebt doorlopen.”

Dromen en drijfveren

“Ik zou graag willen dat meer actieve bewoners inzien hoe waardevol zij als initiatief zijn voor hun community, het bedrijfsleven en de overheid. Tegen hen zou ik willen zeggen: Jullie zijn van waarde, kop op, laat je waarderen op je waarde en voel je nooit of te nimmer onwaardig, beneden, laag als partner in gesprekken met anderen”.