Privacystatement

  • Op deze pagina laten we jou (in een lang statement) weten hoe wij met jouw gegevens omgaan, waarom we sommige gegevens verzamelen en hoe lang. Zo snap jij hoe wij werken. De korte samenvatting is dat we geen gekke dingen doen met jouw gegevens (niet verkopen of dat soort dingen), maar dat we er zorgvuldig mee omgaan.

    LSA (Landelijk Samenwerkingsverband Actieve bewoners), gevestigd aan Korte Elisabethstraat 15-17, 3511 JG Utrecht, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

    Contactgegevens:

    LSA, Korte Elisabethstraat 15-17, 3511 JG Utrecht, 0302317511, KvK nummer: 404 12 119
    Pleuni Koopman is de Functionaris Gegevensbescherming van LSA. Zij is te bereiken via pleuni@lsabewoners.nl

    Persoonsgegevens die wij verwerken

    LSA verwerkt je persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van onze diensten en/of omdat je deze gegevens zelf aan ons verstrekt.
    Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:

    – Voor- en achternaam
    – Geslacht
    – Geboortedatum
    – Geboorteplaats
    – Adresgegevens
    – Telefoonnummer
    – E-mailadres
    – Overige persoonsgegevens die je actief verstrekt bijvoorbeeld via onze website, in correspondentie en telefonisch
    – Gegevens over jouw activiteiten op onze website
    – Lijst met contactgegevens van de klant via een app
    – Bankrekeningnummer

    Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken

    Onze website en/of dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via sylvia@lsabewoners.nl, dan verwijderen wij deze informatie.

    Met welk doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken
    LSA verwerkt jouw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

    – Het afhandelen van jouw betaling
    – Verzenden van onze nieuwsbrief en uitnodigingen
    – Je te kunnen bellen of e-mailen indien dit nodig is om onze dienstverlening uit te kunnen voeren
    – Om goederen en diensten bij je af te leveren
    – LSA verwerkt ook persoonsgegevens als wij hier wettelijk toe verplicht zijn, zoals gegevens die wij nodig hebben voor onze belastingaangifte.

    Geautomatiseerde besluitvorming

    LSA neemt geen besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen op basis van geautomatiseerde verwerkingen. We hebben het hier over besluiten die worden genomen door computerprogramma’s of -systemen, zonder dat daar een mens (bijvoorbeeld een medewerker van LSA) tussen zit. LSA gebruikt de volgende computerprogramma’s of -systemen: Mailchimp, Google Analytics, ACT (CRM-systeem).

    We verzamelen geen persoonsgegevens of pseudo-anonieme gegevens via Google Analytics.

    Hoe lang we persoonsgegevens bewaren

    LSA bewaart je persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld. Wij hanteren de volgende doelen en  bewaartermijnen voor de volgende (categorieën) van persoonsgegevens:

    Doel Welke persoonsgegevens Grondslag Bewaarter-mijn Ontvangers

     

    Sollicitatiebrieven en cv’s

     

    Naam en adresgegevens en motivatie Voor de sollicitatieprocedure 10 weken NVT
    Uitvoeren van de lidmaatschapsovereenkomst Voornaam
    Achternaam
    Organisatie
    Doel van organisatie
    Adres
    Telefoonnummer
    E-mail adres
    Uitvoering van de overeenkomst Indien u lid wordt gedurende de looptijd van de overeenkomst. Indien u geen lid wordt en ook geen info wilt ontvangen, worden uw gegevens zo snel als mogelijk verwijderd binnen 6 maanden NVT
    Administratie leden Voornaam
    Achternaam
    Adres
    TelefoonnummerE-mail adres
    Interesse / doel van organisatie Bankgegevens
    Betaalgegevens
    Uitvoering van de overeenkomst Gedurende de looptijd van overeenkomst en tot 2 jaar daarna, daarna alleen in de financiële administratie voor 7 jaar. Boekhouder

    Accountant

    Belastingdienst

    Versturen digitale berichten, waaronder nieuwsbrief Voornaam
    Achternaam
    E-mailadresIn toekomst: welke interesse binnen bewonersinitiatief
    Uitvoering van de overeenkomst

     

    Zolang als men aangemeld is. Mailchimp
    Versturen post waaronder magazine: LSA Bewonersberichten Voornaam

    Achternaam

    Adres

    Telefoonnummer

    Uitvoering van de overeenkomst Zolang als men aangemeld is. Drukker Libertas en Sandd
    Ter benadering na beëindiging lidmaatschap. Bijvoorbeeld een reünie of bijzondere gebeurtenis. Voornaam
    Achternaam
    Adres
    TelefoonnummerE-mail adres
    Toestemming Zolang als de toestemming niet is ingetrokken. NVT
    Personeelsadministratie  Salarisafspraken en arbeidsvoorwaarden,

    Loonbelasting en identiteitsbewijzen                

    Naam, adres, mail en bankrekening Uitvoering van de overeenkomst Gedurende de looptijd van de overeenkomst en tot 2 jaar daarna, daarna alleen in de financiële administratie voor 7 jaar WGI
    Klantcontactmanagement                   Voornaam

    Achternaam

    Adres

    Telefoonnummer

    E-mail adres

     

    Op de hoogte houden 7 jaar (of als iemand vraag om uitgeschreven te worden!) Syso en Act
    Foto’s en verhalen. Zo veel mogelijk geanonimiseerd. historische doeleinden Blijven bewaard nvt


    Delen van persoonsgegevens met derden

    LSA verkoopt jouw gegevens niet aan derden en zal deze uitsluitend aan een ander verstrekken indien dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met jou of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. Met bedrijven die jouw gegevens verwerken in onze opdracht, sluiten wij een bewerkersovereenkomst (dat zijn Mailchimp, Facebook, Twitter, onze drukker Libertas, onze systeembeheerder Syso, onze officiële werkgever het Werkgeversinstituut Rotterdam en Google) om te zorgen voor een goed niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van jouw gegevens. LSA blijft verantwoordelijk voor deze verwerkingen.

    Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken

    LSA gebruikt alleen technische en functionele cookies. En analytische cookies die geen inbreuk maken op je privacy. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen op jouw computer, tablet of smartphone. De cookies die wij gebruiken zijn noodzakelijk voor de technische werking van de website en jouw gebruiksgemak. Ze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en onthouden bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen. Ook kunnen wij hiermee onze website optimaliseren. Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen.

    Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

    Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door LSA en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij ons een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die wij van jou beschikken in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen.

    Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar sylvia@lsabewoners.nl.

    Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vragen wij jou een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. We moeten om een identiteitsbewijs vragen om jouw privacy te beschermen bescherming van je privacy. We reageren zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op jouw verzoek.

    LSA wil je er tevens op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

     Hoe wij persoonsgegevens beveiligen

    LSA neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met onze klantenservice of via sylvia@lsabewoners.nl