• Ons lid

Wijkbedrijf Selwerd

  • Groningen
WbS-logo-compleet-200H-bgtrans

Wijkbedrijf Selwerd is een BewonersBedrijf in Groningen waarin bewoners zelf de regie nemen om de wijk beter en mooier te maken.

Het Wijkbedrijf verbetert de wijk met projecten die door bewoners zijn opgezet. Het is een stichting met actieve bewoners die uiteenlopende activiteiten voor de wijk Selwerd en voor zichzelf opzetten. Ze werken daarin samen met diverse partijen. Het Wijkbedrijf richt zijn activiteiten in op de thema’s: ontmoeten/inspireren, doen, leren en werken.

“In Wijkbedrijf Selwerd koppelen ze wijkvernieuwing aan bewonerskracht”
Voorbeeld van hun initiatieven zijn: PC-werkplaats, Wereldboerderij, Periferie, Buurttaxi, Ondernemend Selwerd, eigen buurtconciërge en buurtbode, Wijkwerkbedrijf en wijkradio Selwerd.

In Wijkbedrijf Selwerd koppelen ze wijkvernieuwing aan bewonerskracht. Zo gaan de moestuin en buurtrestaurant bijdragen aan gezond eten, ontmoeting, participatie en meer bewegen. De buurtbode zorgt voor persoonlijk contact in de wijk. In het gemeenschapshuis zorgt oud voor jong en de wijkwinkel zorgt voor een lokale economie waar mensen hun talenten kunnen tonen en verkopen.