• Ons lid

’t Luukske

  • Wellerlooi
Luukske-met-gymzaal-486x312

“MFC ’t Luukske is het platform voor leefbaarheid in een klein dorp als Wellerlooi”

MFC ’t Luukske is opgericht door bewoners uit het dorp, een plek waarin de meeste verenigingen in het dorp hun thuis hebben. En waar het gemeenschapshuis en de gymzaal samen geëxploiteerd worden als groepsaccommodatie.

Vrijwel volledig met vrijwilligers uit het dorp is een nieuwe sporthal gebouwd die gebruikt wordt door de basisschool en en alle lokale sportvereniging. Door de combinatie van de mooie nieuwe gymzaal én de ruimtes in het gemeenschapshuis ontstaat een interessante groepsaccommodatie. Het MFC is gelegen aan de rand van het dorp aan het bos. In de zomervakanties en weekenden wordt het gemeenschapshuis verhuurd aan groepen die hier hun zomerkamp of trainingsweekend houden. Deze groepsverhuur is een belangrijk element in het verdienmodel van het MFC. Op deze wijze worden inkomsten gegenereerd van buiten het dorp waarmee de lokale voorzieningen in het dorp in stand gehouden kunnen worden. De ligging aan de rand van het dorp aan het bos maakt het een gewilde plek voor verenigingen uit het hele land.

“Wij zijn lid van het LSA omdat bewoners zelf de handen uit de mouwen moeten steken en zelf het heft in handen moeten nemen om lokale voorzieningen te creëren of in stand te houden. We kunnen van elkaars kennis en ervaringen leren en hoeven zo het wiel niet steeds opnieuw uit te vinden.”