Stichting Wijkcentrum MFC Brukske

 • Het Wijkcentrum MFC Brukske, is een wijkcentrum voor, door en met de wijk. De stichting is een transparant en laagdrempelig ontmoetingscentrum in het midden van de wijk. De Bewoners van de wijk voelen zich thuis in het wijkcentrum en maken er samen een plaats van waar je samen bent, kan eten en drinken, een dagbesteding hebt, een feestje kan vieren, vergaderingen houden en met je vereniging of club kan zijn. Daarnaast is zij een betrouwbare partner in het MFC en werken we samen aan een bruisend Brukske.

  De stichting Wijkcentrum MFC Brukske is opgericht op 12-12-2014. De stichting heeft zich tot doel gesteld, het wijkcentrum in het MFC te exploiteren.  In het wijkcentrum zijn  modern ingerichte ruimtes aanwezig waarin wijkgerichte activiteiten plaats kunnen vinden, daarnaast biedt het wijkcentrum mogelijkheden voor het verhuren van vergaderruimtes, dagbesteding en dagopvang ruimtes en een speciaal Jeugdhonk. Daarnaast zal het wijkcentrum als eetpunt gaan fungeren voor de wijk het Brukske en aangrenzende wijken. De kookgroepen die de wijk heeft gaan in de professionele keuken koken voor door en met de bewoners van de wijk. Als middelpunt van het MFC Brukske zal het wijkcentrum een belangrijke plaats in gaan nemen voor ontmoeting, samenzijn en gezelligheid, mede voor de andere gebruikers van het MFC.

  Het wijkcentrum draait volledig op vrijwilligers. Het bestuur wil graag een plek bieden voor bewoners van de wijk en inwoners van Venray welke een afstand hebben tot de arbeidsmarkt of tijdelijk niet instaat zijn betaalde arbeid te verrichten. Samen met de gemeente wil zij een plaats bieden voor een zinvolle en leerzame dagbesteding welke mogelijk kan leiden tot een betaalde baan.

  Een aantal activiteiten die een onderkomen in het wijkcentrum zijn:

  • Darten
  • Jeugdinloop
  • Inloop GGZ
  • Eetpunt alleenstaanden
  • Hobbyhuuske
  • Popkoor
  • Spreekuur wijkverpleegkundige
  • Zumba.

  De stichting krijgt geen subsidie meer en heeft een huurovereenkomst getekend met de Gemeente Venray. De huurpenningen zullen in de jaren die komen gaan substantieel verhoogd gaan worden. Hiervoor zullen dus inkomsten gegenereerd moeten worden door huur van ruimtes, verkoop van de in de horeca aangeboden middelen en het houden van activiteiten, waar mogelijk entree gevraagd gaat worden.

 • Meer van onze leden

  Stichting Beste Buren

  Stichting Beste Buren

  4 buurtbewoners/ondernemers uit de Baarsjes en Bos & Lommer  in Amsterdam accepteerden niet zomaar  dat op ...

  Lees meer >
  Het Vogelnest

  Het Vogelnest

  Broedplaats Het Vogelnest in Dordrecht biedt een plek waar buren samen dromen kunnen realiseren. Een ...

  Lees meer >
  PostaanZee

  PostaanZee

  Ontmoetingscentrum PostaanZee is een initiatief ontstaan vanuit verbondenheid met de Egmondse gemeenschap. ...

  Lees meer >