Stichting Wijkcentrum MFC Brukske

 • Het Wijkcentrum MFC Brukske, is een wijkcentrum voor, door en met de wijk. De stichting is een transparant en laagdrempelig ontmoetingscentrum in het midden van de wijk. De Bewoners van de wijk voelen zich thuis in het wijkcentrum en maken er samen een plaats van waar je samen bent, kan eten en drinken, een dagbesteding hebt, een feestje kan vieren, vergaderingen houden en met je vereniging of club kan zijn. Daarnaast is zij een betrouwbare partner in het MFC en werken we samen aan een bruisend Brukske.

  De stichting Wijkcentrum MFC Brukske is opgericht op 12-12-2014. De stichting heeft zich tot doel gesteld, het wijkcentrum in het MFC te exploiteren.  In het wijkcentrum zijn  modern ingerichte ruimtes aanwezig waarin wijkgerichte activiteiten plaats kunnen vinden, daarnaast biedt het wijkcentrum mogelijkheden voor het verhuren van vergaderruimtes, dagbesteding en dagopvang ruimtes en een speciaal Jeugdhonk. Daarnaast zal het wijkcentrum als eetpunt gaan fungeren voor de wijk het Brukske en aangrenzende wijken. De kookgroepen die de wijk heeft gaan in de professionele keuken koken voor door en met de bewoners van de wijk. Als middelpunt van het MFC Brukske zal het wijkcentrum een belangrijke plaats in gaan nemen voor ontmoeting, samenzijn en gezelligheid, mede voor de andere gebruikers van het MFC.

  Het wijkcentrum draait volledig op vrijwilligers. Het bestuur wil graag een plek bieden voor bewoners van de wijk en inwoners van Venray welke een afstand hebben tot de arbeidsmarkt of tijdelijk niet instaat zijn betaalde arbeid te verrichten. Samen met de gemeente wil zij een plaats bieden voor een zinvolle en leerzame dagbesteding welke mogelijk kan leiden tot een betaalde baan.

  Een aantal activiteiten die een onderkomen in het wijkcentrum zijn:

  • Darten
  • Jeugdinloop
  • Inloop GGZ
  • Eetpunt alleenstaanden
  • Hobbyhuuske
  • Popkoor
  • Spreekuur wijkverpleegkundige
  • Zumba

  De stichting krijgt geen subsidie meer en heeft een huurovereenkomst getekend met de Gemeente Venray. De huurpenningen zullen in de jaren die komen gaan substantieel verhoogd gaan worden. Hiervoor zullen dus inkomsten gegenereerd moeten worden door huur van ruimtes, verkoop van de in de horeca aangeboden middelen en het houden van activiteiten, waar mogelijk entree gevraagd gaat worden.

 • Meer van onze leden

  Bewonersvereniging Hart van Alkmaar

  Bewonersvereniging Hart van Alkmaar

  De bewonersvereniging Hart van Alkmaar bestaat al meer dan 50 jaar. Doel van de vereniging is het bewaken en ...

  Lees meer >
  Stichting de Erker

  Stichting de Erker

  Stichting de Erker is een bewonersinitiatief in wijk West in Schiedam. Met meer dan 56 vrijwilligers houden zij het ...

  Lees meer >
  Stichting KunstPost

  Stichting KunstPost

    "Kunst opent je wereld en leert je anders kijken!" KunstPost is er om: * Kunst zichtbaar te maken in en ...

  Lees meer >