Stichting LOKAAL-O

 • LOKAAL-O is een initiatief en stichting in Baarn van en voor mensen met goede ideeën die er samen iets moois van willen maken. In 2015 hebben we een deel van een oude basisschool veranderd in een eigenzinnige sociaal-culturele ontmoetingsplek, een broederij voor nieuwe initiatieven.

  We hebben een weggeefwinkel, een buurtbieb, een tekenclub, een ‘Mooie Ontmoetingen’-groep, buurtpicknicks, Happy Kids/Happy people, jongerentheater, Nederlandse taalles en nog meer

  In anderhalf jaar tijd zijn er allerlei maatschappelijke initiatieven ontstaan, waar wekelijks zo’n 100 mensen aan meedoen. Zoals een weggeefwinkel, een buurtbieb, een tekenclub, een ‘Mooie Ontmoetingen’-groep, buurtpicknicks, Happy Kids/Happy people, jongerentheater, Nederlandse taalles en nog meer. Begin 2019 moeten we er helaas uit, dan maakt het schoolgebouw plaats voor woningbouw.

  Nomadische stichting

  Onze stichting LOKAAL-O is een nomadische stichting. Ons doel is een gunstig klimaat in Baarn voor maatschappelijke initiatieven. We zoeken samen met de huidige LOKAAL-O-initiatieven naar andere huisvesting én we gaan op zoek naar andere (= tijdelijk) leegstaande plekken om ook daar samen met anderen creatieve en sociaal-maatschappelijke bruis op gang te brengen.

   

 • Meer van onze leden

  Bewonersvereniging Hart van Alkmaar

  Bewonersvereniging Hart van Alkmaar

  De bewonersvereniging Hart van Alkmaar bestaat al meer dan 50 jaar. Doel van de vereniging is het bewaken en ...

  Lees meer >
  Stichting de Erker

  Stichting de Erker

  Stichting de Erker is een bewonersinitiatief in wijk West in Schiedam. Met meer dan 56 vrijwilligers houden zij het ...

  Lees meer >
  Stichting KunstPost

  Stichting KunstPost

    "Kunst opent je wereld en leert je anders kijken!" KunstPost is er om: * Kunst zichtbaar te maken in en ...

  Lees meer >