• Ons lid

Stichting LOKAAL-O

  • Baarn
Stichting Lokaal O

LOKAAL-O is een initiatief en stichting in Baarn van en voor mensen met goede ideeën die er samen iets moois van willen maken. Sinds 2015 zijn er steeds tijdelijk verschillende plekken veranderd in een eigenzinnige sociaal-culturele ontmoetingsplek, een broederij voor nieuwe initiatieven.

Er is een weggeefwinkel, een buurtbieb, een tekenclub, een ‘Mooie Ontmoetingen’-groep, buurtpicknicks, Happy Kids/Happy people, jongerentheater, Nederlandse taalles en nog meer.

In de afgelopen jaren zijn er allerlei maatschappelijke initiatieven ontstaan, waar wekelijks zo’n 100 mensen aan meedoen. Zoals een weggeefwinkel, een buurtbieb, een tekenclub, een ‘Mooie Ontmoetingen’-groep, buurtpicknicks, Happy Kids/Happy people, jongerentheater, Nederlandse taalles en nog meer.

Nomadische stichting

Stichting LOKAAL-O is een nomadische stichting. Het doel is een gunstig klimaat in Baarn voor maatschappelijke initiatieven. Samen met de huidige LOKAAL-O-initiatieven wordt er steeds naar nieuwe huisvesting gezocht.  Er is een continue zoektocht naar ( tijdelijk) leegstaande plekken om ook daar samen met anderen creatieve en sociaal-maatschappelijke bruis op gang te brengen.