Stichting LOKAAL-O

 • LOKAAL-O is een initiatief en stichting in Baarn van en voor mensen met goede ideeën die er samen iets moois van willen maken. In 2015 hebben we een deel van een oude basisschool veranderd in een eigenzinnige sociaal-culturele ontmoetingsplek, een broederij voor nieuwe initiatieven.

  We hebben een weggeefwinkel, een buurtbieb, een tekenclub, een ‘Mooie Ontmoetingen’-groep, buurtpicknicks, Happy Kids/Happy people, jongerentheater, Nederlandse taalles en nog meer

  In anderhalf jaar tijd zijn er allerlei maatschappelijke initiatieven ontstaan, waar wekelijks zo’n 100 mensen aan meedoen. Zoals een weggeefwinkel, een buurtbieb, een tekenclub, een ‘Mooie Ontmoetingen’-groep, buurtpicknicks, Happy Kids/Happy people, jongerentheater, Nederlandse taalles en nog meer. Begin 2019 moeten we er helaas uit, dan maakt het schoolgebouw plaats voor woningbouw.

  Nomadische stichting

  Onze stichting LOKAAL-O is een nomadische stichting. Ons doel is een gunstig klimaat in Baarn voor maatschappelijke initiatieven. We zoeken samen met de huidige LOKAAL-O-initiatieven naar andere huisvesting én we gaan op zoek naar andere (= tijdelijk) leegstaande plekken om ook daar samen met anderen creatieve en sociaal-maatschappelijke bruis op gang te brengen.

   

 • Meer van onze leden

  Wijkvereniging Roomburg

  Wijkvereniging Roomburg

  Wijkvereniging Roomburg in Leiden werkt samen met alle bewoners en partners in de wijk  aan een prettige en ...

  Lees meer >
  Samen Sterk in Holy

  Samen Sterk in Holy

  Samen Sterk in Holy is een met, voor en door bewonersinitiatief in de wijk Holy in Vlaardingen. Samen met bewoners ...

  Lees meer >
  Bewonersorganisatie Gilden

  Bewonersorganisatie Gilden

  Bewonersorganisatie Gilden verbindt de bewoners uit de Gildenwijk in Spijkenisse door activiteiten te organiseren ...

  Lees meer >