• Ons lid

Stichting De Meevaart

  • Amsterdam

In De Meevaart staan meedoen, elkaar ontmoeten, leren, jezelf verder ontwikkelen en het in de praktijk brengen van je ideeën centraal. De Meevaart is een broedplaats in Amsterdam Oost, in de Indische buurt. Een plek waar je met nieuwe gedachten kan experimenteren en je nieuwe wegen kunt vinden voor een meer harmonieuze en solidaire samenleving. Waar je mogelijkheden centraal staan en niet je belemmeringen. Waar je eigen belang en collectief belang kan samen laten gaan.

De Meevaart is de huiskamer van de buurt. Mensen lopen er binnen voor een kop koffie, om elkaar te treffen of de krant te lezen. Om er te werken, te eten, te ontspannen en om zichzelf te kunnen zijn samen met anderen.

Bewonersorganisaties en initiatieven kunnen in De Meevaart ruimten gebruiken voor eigen activiteiten en in en om De Meevaart heeft zich een community gevormd van waaruit nieuwe initiatieven voor activiteiten genomen worden. Bijna alle activiteiten die in de Meevaart plaatsvinden worden georganiseerd vanuit de vele bewonersorganisaties die in de wijk actief zijn. In De Meevaart bieden ze ruimte aan iedereen die zich wil ontwikkelen, gezamenlijk wil ontdekken en creëren. Bewoners en organisaties kunnen in De Meevaart zelf aan de slag of deelnemen aan een van de vele activiteiten die er worden georganiseerd. Zij faciliteren en beheren het pand. Maar ze doen nog veel meer.