Stichting De Buurtvrouw

 • Wat is Stichting de Buurtvrouw?

  De Buurtvrouw is een stichting die voor, door en met de buurt activiteiten organiseert en dit inzet om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt (verstandelijke beperking of psychische kwetsbaarheid) een werk/leer of dagbesteding plek aan te bieden.

  Een combinatie van horeca, een winkel, een atelier en werkruimtes. Met diverse activiteiten wil de Buurtvrouw buren samenbrengen en tegelijk werk- en leermogelijkheden bieden aan mensen met een beperking of psychische kwetsbaarheid. Ook andere mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, eenzame ouderen, en alle andere buren: iedereen is welkom.

  De Buurtvrouw werkt samen met de gemeente Schiedam,  zorginstellingen, welzijns-, bewoners- en vrijwilligersorganisaties, winkeliers, onderwijs en burgers.

  De Buurtvrouw heeft een winkel, theeschenkerij en atelier in één. Met cadeauartikelen, opgeknapte meubels, een kopje koffie of thee met een stukje oprechte aandacht en diverse creatieve workshops en zo anderen ontmoeten. Het is ook een werk- en ontmoetingsplek voor kleine mensgerichte bedrijven en sociale initiatieven, tegen een maatschappelijke prijs.

  De Buurtvrouw ziet zichzelf als creatieve en verbindende spil van de wijk, die ook fungeert als de ogen en oren van de wijk.

  Het personeelsbeleid kenmerkt zich door de mens centraal te stellen en  werkzaamheden aan te passen aan de mogelijkheden van het individu

  De Buurtvrouw is er ook voor bemiddeling van vraag en aanbod van burgers uit Schiedam West. Voor een kortdurende hulpvraag, binnen Schiedam, als het niet (geheel) binnen het eigen netwerk geregeld kan worden. Zoals een boodschap doen, vervoer naar zorg, hond uitlaten en een gezonde betaalbare maaltijd.

  En de Buurtvrouw is ook plek voor (wijk)bewoners met een ondersteuningsvraag gekoppeld aan een geldstroom of indicatie. In ruil voor deze financiering levert zij ondersteuning, begeleiding en/of coaching (WSW, subsidies, Participatiewet, Wmo, PGB).

  “Een buurtplek waar iedereen welkom is en iedereen gewaardeerd wordt voor zijn talent.”

   

   

 • Meer van onze leden

  Bewonersvereniging Hart van Alkmaar

  Bewonersvereniging Hart van Alkmaar

  De bewonersvereniging Hart van Alkmaar bestaat al meer dan 50 jaar. Doel van de vereniging is het bewaken en ...

  Lees meer >
  Stichting de Erker

  Stichting de Erker

  Stichting de Erker is een bewonersinitiatief in wijk West in Schiedam. Met meer dan 56 vrijwilligers houden zij het ...

  Lees meer >
  Stichting KunstPost

  Stichting KunstPost

    "Kunst opent je wereld en leert je anders kijken!" KunstPost is er om: * Kunst zichtbaar te maken in en ...

  Lees meer >