• Ons lid

Stichting BurgerKrachtCentrale Voorburg Leidschendam Stompwijk

  • Voorburg
burgerkrachtcentrale2

Het doel van de BurgerKrachtCentrale is dat inwoners die zich inzetten voor burgerparticipatie, effectiever kunnen optreden naar de gemeente. Hun kennis en ervaring moet beter benut worden! Dit kan door expertise met elkaar te verbinden. Zo ontstaat burgerkracht: een levendig netwerk dat burgerparticipatie vanuit het perspectief van de inwoners versterkt.

De website van de BurgerKrachtCentrale wordt een plek waar burgerinitiatiefgroepen elkaar kunnen vinden om kennis en ervaring uit te wisselen. Daarnaast wordt het gebruikt om vragen en aandachtspunten te verzamelen. Zo ontstaat een beeld van waar de schoen wringt en waar dus de kans ligt om samen échte inspraak in gemeentelijk beleid voor elkaar te krijgen.

Het gaat niet alleen om de fysieke omgeving: ook verbeteringen op sociaal en cultureel vlak zijn belangrijk. Of het nu kleine buurtgebonden initiatieven zijn of grote en ingewikkelde projecten. Want waarom het wiel opnieuw uitvinden wanneer je de expertise van je Buren kunt benutten?