Stichting Beien

 • “Beien, voor een sociale, duurzame en hechte wijk!”

  Beien is een platform van bewoners in de wijken van Enschede Noord. Samen willen we bouwen aan een buurt waar het voor iedereen prettig leven is. Voor nu en in de toekomst.

  Hoe doen we dat?

  Een eerste stap naar een hechte en duurzame samenleving is zelf beginnen. Beien wil mensen inspireren, met bewoners in gesprek over wat zij belangrijk vinden in hun directe leefomgeving. Om van daaruit aan de slag te gaan en te laten zien dat we meer kunnen dan we vaak denken. Heel praktisch en dichtbij. Een groeiende berg afval, voedselverspilling, opwarming van de aarde, de toenemende kloof tussen bevolkingsgroepen? We kunnen er iets aan doen!

  Wat doen we nu al?

  In en rondom ons pand organiseren we verschillende activiteiten en evenementen. Er is een Kooklab en Proeftuin, waar we gezond en duurzaam voedsel verbouwen en verwerken. Hergebruik en/of reparatie van materialen vindt plaats in onze Werkplaats. Het Café Hier! biedt gezelligheid en aandacht. Muziekles tegen gereduceerd tarief, zwerfafvalproject of een thema-avond bijwonen is ook mogelijk. Met partnerorganisaties steunen we buurtgenoten bij nieuwe kansen of meer invloed op voorzieningen in de buurt.

  Waar zijn we te vinden?

  Beien is gehuisvest in een voormalig schoolgebouw midden in de wijk Mekkelholt te Enschede. Dit is de plek waar we activiteiten organiseren, buurtdiensten ontwikkelen, bijeenkomsten houden en werken aan ons doel: een sociale, duurzame en hechte samenleving.

   

  ‘Het LSA is hèt platform voor bewoners die een actieve bijdrage willen leveren aan een fijne, leefbare samenleving. Het is heel prettig om te mogen putten uit zoveel bijeengebrachte kennis en ervaring.
  Bovendien – en dat vinden we minstens zo belangrijk – werken er erg leuke mensen!’

 • Meer van onze leden

  Ammeroetoe

  Ammeroetoe

  Ammeroetoe is ontstaan als onderdeel van het project Nieuw Zuid in Harlingen en groeit uit tot een bewonersbedrijf . ...

  Lees meer >
  Stichting Het Lokaal

  Stichting Het Lokaal

  Stichting Het Lokaal is onderdeel van het bewonersinitiatief Haag en Hof te Houten. De stichting beheert Het Lokaal, ...

  Lees meer >
  Stadsonderneming Zutphen

  Stadsonderneming Zutphen

  De Stadsonderneming Zutphen is een onafhankelijke stichting die door een groep maatschappelijk betrokken burgers is ...

  Lees meer >