Stichting Beien

 • “Beien, voor een sociale, duurzame en hechte wijk!”

  Beien is een platform van bewoners in de wijken van Enschede Noord. Samen willen we bouwen aan een buurt waar het voor iedereen prettig leven is. Voor nu en in de toekomst.

  Hoe doen we dat?

  Een eerste stap naar een hechte en duurzame samenleving is zelf beginnen. Beien wil mensen inspireren, met bewoners in gesprek over wat zij belangrijk vinden in hun directe leefomgeving. Om van daaruit aan de slag te gaan en te laten zien dat we meer kunnen dan we vaak denken. Heel praktisch en dichtbij. Een groeiende berg afval, voedselverspilling, opwarming van de aarde, de toenemende kloof tussen bevolkingsgroepen? We kunnen er iets aan doen!

  Wat doen we nu al?

  In en rondom ons pand organiseren we verschillende activiteiten en evenementen. Er is een Kooklab en Proeftuin, waar we gezond en duurzaam voedsel verbouwen en verwerken. Hergebruik en/of reparatie van materialen vindt plaats in onze Werkplaats. Het Café Hier! biedt gezelligheid en aandacht. Muziekles tegen gereduceerd tarief, zwerfafvalproject of een thema-avond bijwonen is ook mogelijk. Met partnerorganisaties steunen we buurtgenoten bij nieuwe kansen of meer invloed op voorzieningen in de buurt.

  Waar zijn we te vinden?

  Beien is gehuisvest in een voormalig schoolgebouw midden in de wijk Mekkelholt te Enschede. Dit is de plek waar we activiteiten organiseren, buurtdiensten ontwikkelen, bijeenkomsten houden en werken aan ons doel: een sociale, duurzame en hechte samenleving.

   

  ‘Het LSA is hèt platform voor bewoners die een actieve bijdrage willen leveren aan een fijne, leefbare samenleving. Het is heel prettig om te mogen putten uit zoveel bijeengebrachte kennis en ervaring.
  Bovendien – en dat vinden we minstens zo belangrijk – werken er erg leuke mensen!’

 • Meer van onze leden

  Bewonersvereniging Hart van Alkmaar

  Bewonersvereniging Hart van Alkmaar

  De bewonersvereniging Hart van Alkmaar bestaat al meer dan 50 jaar. Doel van de vereniging is het bewaken en ...

  Lees meer >
  Buurtorganisatie Trompstraat 2a

  Buurtorganisatie Trompstraat 2a

  De Eindhovense buurtorganisatie Trompstraat 2a vergadert elke maand met elkaar. Bijvoorbeeld over de kleinschalige ...

  Lees meer >
  Stichting de Erker

  Stichting de Erker

  Stichting de Erker is een bewonersinitiatief in wijk West in Schiedam. Met meer dan 56 vrijwilligers houden zij het ...

  Lees meer >