• Ons lid

Stichting Beien

  • Enschede
Beien-2-2

Beien is een platform van bewoners in de wijken van Enschede Noord. Samen bouwen ze aan een buurt waar het voor iedereen prettig leven is. Voor nu en in de toekomst.

Een eerste stap naar een hechte en duurzame samenleving is zelf beginnen. Beien wil mensen inspireren, met bewoners in gesprek over wat zij belangrijk vinden in hun directe leefomgeving. Om van daaruit aan de slag te gaan en te laten zien dat we meer kunnen dan we vaak denken. Heel praktisch en dichtbij. Een groeiende berg afval, voedselverspilling, opwarming van de aarde, de toenemende kloof tussen bevolkingsgroepen? We kunnen er iets aan doen!

In en rondom ons pand organiseren ze verschillende activiteiten en evenementen. Er is een Kooklab en Proeftuin, waar ze gezond en duurzaam voedsel verbouwen en verwerken. Hergebruik en/of reparatie van materialen vindt plaats in de Werkplaats. Het Café Hier! biedt gezelligheid en aandacht. Muziekles tegen gereduceerd tarief, zwerfafvalproject of een thema-avond bijwonen is ook mogelijk. Met partnerorganisaties steunen ze buurtgenoten bij nieuwe kansen of meer invloed op voorzieningen in de buurt.

Beien is gehuisvest in een voormalig schoolgebouw midden in de wijk Mekkelholt te Enschede. Dit is de plek waar ze activiteiten organiseren, buurtdiensten ontwikkelen, bijeenkomsten houden en werken aan ons doel: een sociale, duurzame en hechte samenleving.