• Ons lid

Stichting Behoud GAS!fabriek

  • Alkmaar
Stichting Behoud Gas!fabriek

Stichting Behoud GAS!Fabriek zet zich met vrijwilligers en steun van betrokken partners in voor behoud van het culturele erfgoed van de voormalige GAS!Fabriek. Dit pand uit 1915 aan de Helderseweg in Alkmaar stond jaren leeg, en dreigde te worden gesloopt. Zonde toch?! Deze historische plek moet behouden blijven voor de volgende generatie. Vinden zij.

Om het erfgoed van de GAS!Fabriek te behouden, herstellen en te ontwikkelen, hebben ze het nieuw leven ingeblazen. Zodat het op een verantwoorde en toekomstbestendige manier te benutten is. Hoe hebben ze dit aangepakt? Samen met hun helden en vrienden!

Zo huurt bijvoorbeeld Stichting MEO kantoorruimte in de GAS!Fabriek. Stichting MEO is een sociale onderneming en verzorgt grafische vormgeving, webdesign, tijdschriften en andere media voor non-profitorganisaties. Samen bieden ze werkervaringsplekken aan.

De historische omgeving is zo herbestemd dat ze weer aantrekkelijk is voor jong en oud. Locals komen gezellig langs om te lunchen, te flexwerken of als ze iets te vieren hebben. Er is voor ieder wat wils, zodat iedereen zich hier kan verbazen en verwonderen.