• Ons lid

Spark Den Haag

  • Den Haag
Spark

Spark Den Haag is een sportief samenlevingspark en wereldbuurthuis voor alle generaties in de wijk Rustenburg-Oostbroek. Spark heeft 4 pijlers: sportief, cultureel, gezond en gezellig. Met sport- en speluitleen, wijkmaaltijden, bootcamp, meditatie, magische moestuin, politieke cafés, tentoonstellingen, creatieve activiteiten en allerhande buurtactiviteiten.

Spark is een plek waar mensen verleid worden om meer te bewegen door bijvoorbeeld tuinieren, het sportaanbod of wandelen in de buiten lucht. Hier kun je rustig op een bankje in het zonnetje lezen, je buren en andere ontmoeten. Spark is een plek waar mensen elkaar leren kennen en meer voor elkaar gaan zorgen. Waar je kan leren over gezondheid, de natuur en hoe samen te leven in de grote stad.

Om mensen samen te brengen en in beweging te krijgen is meer nodig dan een terrein met sportieve faciliteiten. Een gevoel van veiligheid en een aantrekkelijk activiteitenaanbod zorgen ervoor dat mensen zich ergens thuis voelen en verleid worden om mee te doen. Spark biedt kansen voor alle buurtbewoners, ongeacht leeftijd, afkomst en religie. Spark werkt samen met een aantal partners in de wijk zoals welzijns- en kinderopvangorganisaties.