Kruiskamp Onderneemt!

 • In Amersfoort namen bewoners het voormalige schoolgebouw de Witte Vlinder over en startten Kruiskamp Onderneemt (KO!). Zij hebben dit pand voor tenminste 5 jaar ‘om niet’ in gebruik van de gemeente en hebben de mogelijkheid het te kopen. 28 vrijwilligers met diverse achtergronden zetten zich in om van Kruiskamp Onderneemt een succes te maken.
  De verschillende ruimtes in het pand worden onder andere verhuurd aan een boksschool, een boekhouder en kunstenaars. De ruimtes worden ook verhuurd voor activiteiten van de wijk. Denk aan workshops, cursussen en familiefeesten. Ook doet KO! catering voor evenementen met een samenwerkende partij die gaat werken vanuit de keuken in de Witte Vlinder.

  KO! organiseert diverse activiteiten voor de wijk. Er is een werkplaats voor wijkbewoners en een kunstexpositie voor kinderen. Regelmatig organiseren de bewoners WAKKER WORDEN een koffieochtend met beweging. Op werkdagen komen wijkbewoners samen in de ontmoetingsruimte en er is een ruilbibliotheek: BOEKSPOT.

  Op verschillende manieren werkt KO! samen met partijen uit Amersfoort en de rest van het land. Bijvoorbeeld met de gemeente Amersfoort, NL Doet en verschillende welzijnsinstellingen. Ook de wijkagent, basisschool en speeltuin werken samen met KO!. En KO! heeft als lid van de G1000 en de WijkG1000 een stem in nieuwe plannen van gemeente en overheid.

 • Meer van onze leden

  Bewonersvereniging Hart van Alkmaar

  Bewonersvereniging Hart van Alkmaar

  De bewonersvereniging Hart van Alkmaar bestaat al meer dan 50 jaar. Doel van de vereniging is het bewaken en ...

  Lees meer >
  Stichting de Erker

  Stichting de Erker

  Stichting de Erker is een bewonersinitiatief in wijk West in Schiedam. Met meer dan 56 vrijwilligers houden zij het ...

  Lees meer >
  Stichting KunstPost

  Stichting KunstPost

    "Kunst opent je wereld en leert je anders kijken!" KunstPost is er om: * Kunst zichtbaar te maken in en ...

  Lees meer >