• Ons lid

GoeieBuurt

  • Groningen

Een GoeieBuurt is een buurt waar mensen op een prettige manier samenleven en samenwerken. Het is een mooie en fijne buurt waar je je thuis voelt. Een buurt waar je jouw talenten kan ontwikkelen en inzetten en waar je de buurman of buurvrouw om hulp kan vragen. Een plek waar dingen worden georganiseerd voor en door bewoners. Een buurt waar mensen elkaar ontmoeten, leren kennen en naar elkaar omkijken. Waar mensen iets te zeggen hebben.

In de Korrewegwijk en de Hoogte in Groningen wonen zo’n 18.500 mensen, elk met hun eigen leven, baan, gezin, hobby, talent, vraag en mening. Een grote groep mensen met veel verschillen en ook veel overeenkomsten. Een groep met veel vraag, maar ook veel aanbod.

Wijkcoöperatie GoeieBuurt verbindt

Wijkcoöperatie GoeieBuurt verbindt deze mensen met elkaar. Want iedereen kan wel wat en iedereen heeft wel wat nodig. GoeieBuurt is een groep bewoners uit de Korrewegwijk en de Hoogte die zich inzet voor elkaar en voor de iedereen in de wijk. Niet alleen om elkaar te ondersteunen, maar ook om nieuwe mensen te ontmoeten, gezamenlijk activiteiten te organiseren en samen te bepalen wat nodig is om een GoeieBuurt te zijn. Een groep bewoners waarbinnen je je met de ander kunt verbinden op basis van de dingen die jij belangrijk vindt.

Activiteiten die aangeboden worden zijn bijvoorbeeld een werkcafé, creatief café, naaicafé, community yoga, Lazy Sunday open podium, Free Café op zondag en de gratis koffieochtend op woensdag.

 

“Goeie Vragen – Goeie Verhalen – Goeie Ideeën – Goeie Buren – Goeie Gesprekken”.