• Ons lid

Crabbehoeve

  • Dordrecht

Crabbehoeve, een bewonersbedrijf in de Dordtse wijk Crabbehof, is een laagdrempelige en multifunctionele ontmoetingsplaats voor wijkbewoners. Het oude speeltuingebouw (voorheen kleuterschool) is in 2014 door buurtbewoners geheel gerenoveerd en in mei 2015 officieel geopend.  De drie lokalen zijn omgetoverd tot een sfeervolle vergaderruimte, een gezellige lunchroom en een creatief atelier. Rondom het gebouw ligt een grote moes- en beleeftuin.

“Crabbehoeve is de plek waar mensen zich welkom voelen, elkaar ontmoeten en elkaar leren kennen en waarderen.”

Crabbehoeve werkt met vrijwilligers. De inkomsten (o.a. van de lunchroom en de verhuur) kunnen daardoor direct ten goede komen aan Crabbehoeve en daarmee aan faciliteiten en activiteiten voor de buurt(bewoners). Crabbehoeve ontvangt geen structurele subsidie.

In Crabbehoeve vinden allerlei activiteiten plaats. Je kunt hier (nieuwe) mensen ontmoeten, je inzetten voor de wijk, (werk)ervaring opdoen, kennis overdragen, je talenten inzetten. Er is ruimte voor goede ideeën en ontluikend ondernemerschap.

 

“Het LSA ondersteunt bewonersgroepen die hun buurt  sterker en leefbaarder willen maken. Crabbehoeve maakt graag gebruik van de expertise die bij deze organisatie aanwezig is.”