Coöperatie Stationspark Deurne

 • Coöperatie Stationspark Deurne heeft ervoor gezorgd dat de omgeving van het NS-station in Deurne een stuk mooier en leefbaarder is.

  De omgeving van het NS-station in Deurne maakte al jaren een troosteloze indruk. Michel Lintermans vindt de sfeer en uitstraling van het NS-station en de directe omgeving negatief. Met enthousiasme gaat Michel aan de slag om medestanders te vinden hier verbetering in aan te brengen, omdat hij zaken niet zomaar laat gebeuren, maar de handen uit de mouwen wil steken. Het lukt na veel gesprekken en plannenmakerij om diverse partijen te overtuigen aan te haken bij de ideeën van Michel voor verbetering en verfraaiing van het stationsgebied.

  Veel bereikt

  De coöperatie heeft veel bereikt. Zo zijn er, met hulp van de gemeente, bomen geplant, is er een wateropvang aangelegd en zijn er plantenbakken en bankjes op het plein geplaatst. De omgeving is een stuk fraaier geworden doordat er kunstwerken geplaatst zijn en er allerlei voorzieningen zijn gekomen: een watertappunt, een oplaadpunt op zonne-energie voor mobiele telefoons, een ‘koffiekeet’ voor mensen die met groenonderhoud bezig zijn, een roestvrijstalen fietspomp bij het fietsservicepunt, een boekenkast voor ruilboeken.

  Pluk van de Pettefletprijs

  Het initiatief om de directe omgeving van het station te verduurzamen en daarmee aantrekkelijker te maken voor reizigers en bewoners won in
  2015 de Pluk van de Pettefletprijs, een landelijke prijs van natuur- en milieufederaties om natuur en milieu in Nederland te verbeteren.

  En terwijl de NS de coöperatie eerst niet serieus namen, is de coöperatie nu door hen en de gemeente gevraagd om soortgelijke initiatieven op te starten voor het opknappen van stationspleinen in twee andere dorpen!

   

 • Meer van onze leden

  Bewonersvereniging Hart van Alkmaar

  Bewonersvereniging Hart van Alkmaar

  De bewonersvereniging Hart van Alkmaar bestaat al meer dan 50 jaar. Doel van de vereniging is het bewaken en ...

  Lees meer >
  Stichting de Erker

  Stichting de Erker

  Stichting de Erker is een bewonersinitiatief in wijk West in Schiedam. Met meer dan 56 vrijwilligers houden zij het ...

  Lees meer >
  Stichting KunstPost

  Stichting KunstPost

    "Kunst opent je wereld en leert je anders kijken!" KunstPost is er om: * Kunst zichtbaar te maken in en ...

  Lees meer >