BuurtWerkKamer Coöperatie

 • De Buurtwerkkamers zijn kleine ruimtes (50 tot 100 m2) in de buurt waar (a) buurtbewoners en buurtondernemers elkaar ontmoeten, (b) met elkaar activiteiten doen die ook kunnen bijdragen aan een leefbare buurt en (c) die kunnen toe leiden naar (on)betaald werk.

  De BuurtWerkkamer Coöperatie heeft als doel samen met buurtbewoners en buurtondernemers in kwetsbare buurten buurtwerkkamers in zelfbeheer ondersteunen en ontwikkelen.

  We zijn een coöperatie waar je als actieve vrijwilliger, medewerker, bestuurslld van een betrokken bewonersvereniging of als partner en financier lid – lees vriend – van kunt worden.

  Bij een buurtwerkkamer kun je zo binnen lopen. Geen intake, geen moeilijk formulier. Je stapt naar binnen en je kunt er gewoon even kennis maken met de aanwezige bewoners. Dit met een bakkie koffie of thee. Er is meestal wel een vrijwilliger of medewerker aanwezig die je meer kan vertellen over wat er kan in de buurtwerkkamer. Wat wil je zelf graag doen? Of zit je ergens mee en zoek je iemand die je daar mogelijk mee kan helpen? In de buurtwerkkamer kan het allebei: iets brengen en iets halen of gewoon er even zijn en maar even zien wat je er met de buren kunt of wilt.

 • Meer van onze leden

  Coehoorn Centraal

  Coehoorn Centraal

  Stichting Coehoorn Centraal beoogt het opzetten en instant houden van een zone voor creatieve ondernemers door het ...

  Lees meer >
  Stichting Het Wijkpaleis

  Stichting Het Wijkpaleis

  Het Wijkpaleis gaat over maken, leren en ontmoeten. In het Wijkpaleis werken makers en bewoners samen aan een ...

  Lees meer >
  DeBlauweWijkEconomie

  DeBlauweWijkEconomie

  DeBlauweWijkEconomie is een initiatief voor en door bewoners in het Spijkerkwartier, Arnhem. Samen creëren zij ...

  Lees meer >