• Ons lid

Buurtcentrum de Driehoek

  • Amsterdam
De Driehoek

Buurtcentrum De Driehoek is een eigentijds klassiek buurthuis: centrum voor ontmoeting met een duidelijke sociale functie. “Wij willen een plek zijn voor ontmoeting en activiteiten, speciaal voor de kwetsbare bewoners in onze buurt en omgeving.”

De buurt waarin het buurtcentrum staat is het Blauwe Zand, een arbeiderswijk in Amsterdam Noord. Tot de vaste activiteiten behoren o.m. de weggeefwinkel, Meer bewegen voor Ouderen, Lenie’s keuken (eettafel elke maandag), klaverjassen, de bingo, de schilder- en tekenclub DX-elf, het zangkoor Double Dutch, spreekuur maatschappelijk werk, de Crea Kids, De Gulden Middenweg (netwerk-bijeenkomst voor mensen met weinig leefgeld).

De Driehoek stond in 2013 op de nominatie om gesloten te worden. Daar is de buurt tegen in verzet gekomen. Al drie jaar draaien zij nu geheel op vrijwilligers. De belangrijkste uitdagingen zijn: het invullen van onze sociale taak, contact leggen met de nieuwe bewoners (nieuwe noorderlingen) die langzaam de buurt in trekken en het vinden van een goed evenwicht tussen de sociale functie van ons buurtcentrum en een economische exploitatie.  Momenteel huurt de stichting het gebouw van de gemeente.

“Wij zijn lid geworden van het LSA omdat het geheel zelfstandig exploiteren van een buurthuis veel van vrijwilligers vraagt. Wij maken graag gebruik van de expertise van het LSA. Het LSA brengt ons ook in contact met andere buurhuizen in zelfbeheer voor het delen van ervaringen en ideeën.”