Bewonersbedrijf Malburgen

 • In de Arnhemse wijk Malburgen nam het BewonersBedrijf Malburgen een voormalig verzorgingstehuis in beheer. Dit verzorgingstehuis krijgt een tweede leven als Bruishuis. Dit grootschalige bewonersinitiatief is een van de eerste BewonersBedrijven die het LSA heeft kunnen ondersteunen bij de oprichting (lees hier meer over). De eerste stap voor bewoners was het verhuren van de 9e etage en het overnemen van de tuin. Intussen verhuurt BewonersBedrijf Malburgen alle 10 verdiepingen van het Bruishuis. En de grote nette Bruistuin trekt dagelijks veel bezoekers.

  Dankzij het Bruishuis kunnen bewoners zich verder ontwikkelen. Het Bruishuis is een enorm pand met 130 eenheden voor verhuur. De huur van de appartementen is relatief laag. In ruil daarvoor doen de huurders 2 uur vrijwilligerswerk per week. Hiermee wil het BewonersBedrijf Malburgen sociale projecten opzetten in de wijk. Het Bruishuis is ook een ontmoetingsplek en biedt activiteiten, opleidingen en leerwerktrajecten.

  Eind 2014 werkte het BewonersBedrijf samen met welzijnsinstelling Philadelphia. Zij knapten het restaurant van het Bruishuis op en gaven het een nieuwe naam: Geniet. In dit restaurant bieden mensen met een verstandelijke beperking elke dag een daghap en uitstekende service aan de wijkbewoners.

  Benieuwd? Op 10 maart 2015 ging het RTL programma Koffietijd op bezoek bij BewonersBedrijf Malburgen. Zij maakten daar deze mooie reportage van.

  Lees ook het interview dat het LSA eind 2017 deed met voorzitter Sjef Hamer: “Er moet iets gebeuren in deze wijk, anders wordt het een getto”

 • Meer van onze leden

  Stichting De Gravin-Dubbeldam

  Stichting De Gravin-Dubbeldam

  Stichting De Gravin in Dubbeldam is hèt wijkcentrum voor ouderen in de wijk. Hier worden tal van activiteiten ...

  Lees meer >
  Stichting Ontmoetingsplek de Veldhoek Harfsen

  Stichting Ontmoetingsplek de Veldhoek Harfsen

  Ontmoetingsplek de Veldhoek is er voor bewoners van de Veldhoek en senioren uit ...

  Lees meer >
  Wijkcommissie Het Gegraaf

  Wijkcommissie Het Gegraaf

  Wijkcommissie Het Gegraaf in Valkenswaard  is van en voor bewoners. De wijkcommissie is ook formeel aanspreekpunt ...

  Lees meer >