BewonersBedrijf Heechterp-Schieringen

 • In Leeuwarden ligt het eerste BewonersBedrijf van Nederland: BewonersBedrijf Heechterp Schieringen. Op 30 november 2012 startte (met ondersteuning van LSA) BewonersBedrijf Heechterp Schieringen om de wijk te veranderen in een moderne volksbuurt. 

   

  BewonersBedrijf Heechterp-Schieringen (BBHS) wil de wijk verbeteren zodat bewoners niet meer wegtrekken. Ook het oplossen van armoede in de wijk is een belangrijk uitganspunt voor BBHS. En daar betrekken zij de bewoners uit de wijk actie bij.

  Bijvoorbeeld met schoonmaken en schoonhouden. BBHS heeft 100% vertrouwen in de bewoners van de wijk en als doel dat iedereen die het BewonersBedrijf helpt erop vooruit gaat. Het BewonersBedrijf Heechterp Schieringen heeft projecten rondom catering, groenonderhoud, afvalpreventie en schoonmaak. Groepen bewoners surveilleren bijvoorbeeld in de wijk met het project ‘Attentie Buurtpreventie’. Deze teams van bewoners houden een extra oogje in het zeil. Zo zorgen de bewoners samen voor een veiligere wijk. En voor een mooie wijk met de projecten ‘Schoonmaak’ en ‘Groenonderhoud’.

  Samenwerken met andere organisaties is voor BBHS belangrijk. Samen met de woningcorporaties in de wijk wil het BewonersBedrijf de schoonmaak van de wijk voor en met bewoners realiseren. Sinds de zomer van 2015 maakt het BewonersBedrijf deel uit van een pilot waarbij de groenbudgetten overgeheveld worden naar de bewoners. De pilot loopt nog, maar de eerste evaluaties zijn positief.

 • Meer van onze leden

  Dorpscoöperatie Gerkesklooster Stroobos

  Dorpscoöperatie Gerkesklooster Stroobos

  Dorpscoöperatie Gerkesklooster-Stroobos heeft een generatiehuis opgericht in het voormalige schoolgebouw van het ...

  Lees meer >
  Stichting Tevreden

  Stichting Tevreden

  Stichting Tevreden bestaat uit betrokken Deventenaren die van elke Deventenaar een Tevreden Deventenaar willen ...

  Lees meer >
  MidWest

  MidWest

  Coop MidWest is een verzamelplek in de Amsterdamse Baarsjes. Bottum-up bedacht, uitgewerkt en tot stand gekomen door ...

  Lees meer >