Bewonersbedrijf Copernikkel

 • Copernikkel is een Bewonersbedrijf met als missie: “Hoe kunnen wij, bewoners, met minder minder middelen beter voor elkaar zorgen”.
  Het is een coöoperatie waarvan de leden uit diverse buurtinitiatieven bestaan: De BoschveldWereldkeuken, de Klussendienst, De Boschveldtuin, de Reparatiestraat, de NaaiMeetup, de Fietswerkplaats, het Makershuis073 en De Vrije PC zijn daar sprekende voorbeelden van. Sommigen bestaan kort, anderen al meer dan tien jaar. Het zijn initiatieven waar bewoners elkaar sterker maken en van elkaar leren. De één betekent wat voor de ander. En andersom.

  Waar dat mogelijk is, gaat het bij de verschillende bewonersactiviteiten ook om geld verdienen. Het zou mooi zijn als bewoners van Boschveld met hun activiteit een inkomen of een gedeelte daarvan bij elkaar kunnen werken. Of dat zij een aanvulling op hun uitkering krijgen in de vorm van een vrijwilligersvergoeding. Of wie weet is hun activiteit een springplank naar een betaalde baan.

  “Iedereen telt mee”!

  Copernikkel is ook een ontmoetingsplaats. Om even binnen te lopen, iets te vragen of even te buurten.

 • Meer van onze leden

  Stichting Huis vóór de Wijk

  Stichting Huis vóór de Wijk

  Huis vóór de Wijk in de wijk Imerloo in Arnhem heeft als motto: Actief (voor) Immerloo. Zij faciliteren activiteiten ...

  Lees meer >
  Stichting Buurtgroep Schenkel

  Stichting Buurtgroep Schenkel

  • West
  • Capelle aan den IJssel

  Stichting Buurtgroep Schenkel in Cappelle aan den Ijssel organiseert samen met diverse organisaties in de wijk ...

  Lees meer >
  Stichting Leeszaal Vreewijk

  Stichting Leeszaal Vreewijk

  Leeszaal Vreewijk in Rotterdam is een stichting met een mooi professioneel winkelpand die wekelijks van ...

  Lees meer >