’t Luukske

 • foto vrijwilliger bouw groepsaccommodatie LuukskeIn het Limburgse Bergen besloot de gemeente in 2013 om de bestaande gymzaal in Wellerlooi te sluiten en tegelijkertijd de subsidie aan het gemeenschapshuis af te bouwen. Stichting Gemeenschapshuis Wellerlooi besloot het gemeenschapshuis en de gymzaal samen en intensiever te exploiteren als groepsaccommodatie.

  Omdat Wellerlooi een klein dorp is, besluit het bestuur de groepsaccommodatie te verhuren aan jeugd- en jongerenorganisaties in het hele land. Dit levert een externe inkomstenstroom van buiten het dorp op. Vrijwel volledig met vrijwilligers uit het dorp wordt een nieuwe sporthal gebouwd die de schakel vormt tussen de basisschool en het gemeenschapshuis. Door de combinatie van de sanitaire voorzieningen in de nieuwe gymzaal met de ruimtes in het gemeenschapshuis ontstaat een interessante groepsaccommodatie. De ligging aan de rand van het dorp aan het bos maakt het een gewilde plek voor verenigingen uit het hele land. Door nu ook de sporthal mee te nemen in de groepsverhuur kan een bredere markt dan voorheen worden aangeboord doordat ook sportverenigingen beter gebruik kunnen maken van de combinatie voor hun zomerkamp of trainingsweekend. De ontwikkelingen van de bouw kun je volgen op www.luukske30.nl.

  Contact

  Adres:
  Catharinastraat 49, 5856 AS Wellerlooi

  Telefoonnummer: 06-5233 0972
  E-mailadres: info@luukske.nl
  Website: www.luukske.nl
  Facebook: www.facebook.com/luukskewellerlooi

 • Meer van onze leden

  Stichting Tevreden

  Stichting Tevreden

  • Deventer

  Stichting Tevreden bestaat uit betrokken Deventenaren die van elke Deventenaar een Tevreden Deventenaar willen ...

  Lees meer >
  Wijkbedrijf Selwerd

  Wijkbedrijf Selwerd

  • Groningen

  Wijkbedrijf Selwerd is een BewonersBedrijf in Groningen waarin bewoners zelf de regie nemen om de wijk beter en ...

  Lees meer >
  MidWest

  MidWest

  • Amsterdam

  Coop MidWest is een verzamelplek in de Amsterdamse Baarsjes. Bottum-up bedacht, uitgewerkt en tot stand gekomen door ...

  Lees meer >