Kruiskamp Onderneemt!

 • In Amersfoort namen bewoners het voormalige schoolgebouw de Witte Vlinder over en startten Kruiskamp Onderneemt (KO!). Zij hebben dit pand voor tenminste 5 jaar ‘om niet’ in gebruik van de gemeente en hebben de mogelijkheid het te kopen. 28 vrijwilligers met diverse achtergronden zetten zich in om van Kruiskamp Onderneemt een succes te maken.
  De verschillende ruimtes in het pand worden onder andere verhuurd aan een boksschool, een boekhouder en kunstenaars. De ruimtes worden ook verhuurd voor activiteiten van de wijk. Denk aan workshops, cursussen en familiefeesten. Ook doet KO! catering voor evenementen met een samenwerkende partij die gaat werken vanuit de keuken in de Witte Vlinder.

  KO! organiseert diverse activiteiten voor de wijk. Er is een werkplaats voor wijkbewoners en een kunstexpositie voor kinderen. Regelmatig organiseren de bewoners WAKKER WORDEN een koffieochtend met beweging. Op werkdagen komen wijkbewoners samen in de ontmoetingsruimte en er is een ruilbibliotheek: BOEKSPOT.

  Op verschillende manieren werkt KO! samen met partijen uit Amersfoort en de rest van het land. Bijvoorbeeld met de gemeente Amersfoort, NL Doet en verschillende welzijnsinstellingen. Ook de wijkagent, basisschool en speeltuin werken samen met KO!. En KO! heeft als lid van de G1000 en de WijkG1000 een stem in nieuwe plannen van gemeente en overheid.

 • Meer van onze leden

  ’t Luukske

  ’t Luukske

  • Wellerlooi

  In het Limburgse Bergen besloot de gemeente in 2013 om de bestaande gymzaal in Wellerlooi te sluiten en ...

  Lees meer >
  BewonersBedrijf Op Eigen Houtje

  BewonersBedrijf Op Eigen Houtje

  • Emmen

  BewonersBedrijf Op Eigen Houtje wil zorgen voor samenhang tussen bewoners van de wijk Emmerhout in Emmen. Op Eigen ...

  Lees meer >
  BewonersBedrijf Heechterp-Schieringen

  BewonersBedrijf Heechterp-Schieringen

  • Leeuwarden

  In Leeuwarden ligt het eerste BewonersBedrijf van Nederland: BewonersBedrijf Heechterp Schieringen. Op 30 november ...

  Lees meer >