Kruiskamp Onderneemt

 • NL doet 2015 bij Kruiskamp Onderneemt in Amersfoort In Amersfoort namen bewoners het voormalige schoolgebouw de Witte Vlinder over en startten Kruiskamp Onderneemt (KO!). Zij hebben dit pand voor tenminste 5 jaar ‘om niet’ in gebruik van de gemeente en hebben de mogelijkheid het te kopen. 28 vrijwilligers met diverse achtergronden zetten zich in om van Kruiskamp Onderneemt een succes te maken.
  De verschillende ruimtes in het pand worden onder andere verhuurd aan een boksschool, een boekhouder en kunstenaars. De ruimtes worden ook verhuurd voor activiteiten van de wijk. Denk aan workshops, cursussen en familiefeesten. Ook doet KO! catering voor evenementen met een samenwerkende partij die gaat werken vanuit de keuken in de Witte Vlinder.

  KO! organiseert diverse activiteiten voor de wijk. Er is een werkplaats voor wijkbewoners en een kunstexpositie voor kinderen. Regelmatig organiseren de bewoners WAKKER WORDEN een koffieochtend met beweging. Op werkdagen komen wijkbewoners samen in de ontmoetingsruimte en er is een ruilbibliotheek: BOEKSPOT.

  Op verschillende manieren werkt KO! samen met partijen uit Amersfoort en de rest van het land. Bijvoorbeeld met de gemeente Amersfoort, NL Doet en verschillende welzijnsinstellingen. Ook de wijkagent, basisschool en speeltuin werken samen met KO!. En KO! heeft als lid van de G1000 en de WijkG1000 een stem in nieuwe plannen van gemeente en overheid.

  Contact

  Adres:
  Van Galenstraat 30
  3814 RD Amersfoort

  Website: kruiskamponderneemt.socenti.nl
  Facebook: facebook.com/KruiskampOnderneemt
  Twitter: @KOWitteVlinder

 • Meer van onze leden

  Stichting Tevreden

  Stichting Tevreden

  • Deventer

  Stichting Tevreden bestaat uit betrokken Deventenaren die van elke Deventenaar een Tevreden Deventenaar willen ...

  Lees meer >
  Wijkbedrijf Selwerd

  Wijkbedrijf Selwerd

  • Groningen

  Wijkbedrijf Selwerd is een BewonersBedrijf in Groningen waarin bewoners zelf de regie nemen om de wijk beter en ...

  Lees meer >
  MidWest

  MidWest

  • Amsterdam

  Coop MidWest is een verzamelplek in de Amsterdamse Baarsjes. Bottum-up bedacht, uitgewerkt en tot stand gekomen door ...

  Lees meer >