Handleiding: Organisatiehandboek

 • Actieve bewoners hebben veel kennis en veel kennis nodig. Daarom helpt het LSA met het delen van kennis in handleidingen. De informatie in deze handleiding is geschreven vanuit het perspectief van BewonersBedrijven, ondernemingen van en voor bewoners om hun wijk leuker, socialer en sterker te maken. De informatie is ook te gebruiken voor vergelijkbare ondernemingen zoals wijkondernemingen en sociale ondernemingen.

  Alle belangrijke informatie, regels, procedures en formulieren leg je vast in een organisatiehandboek. Denk aan de organisatiestructuur, managementrapportages en functieomschrijvingen. Schrijf dit duidelijk en eenduidig op. Zo weet iedereen weet waar hij aan toe is.

  In deze handleiding beschrijven we een aantal onderdelen van een organisatiehandboek. Deze kun je zelf aanvullen met wat voor jouw onderneming belangrijk is. Het organisatiehandboek zoals in deze handleiding is niet compleet en niet één op één toepasbaar. Het daadwerkelijke organisatiehandboek stel je als bestuur in overleg op. Bij belangrijke veranderingen in het BewonersBedrijf pas je het organisatiehandboek aan.

   

 • Meer van onze leden

  Stichting Tevreden

  Stichting Tevreden

  • Deventer

  Stichting Tevreden bestaat uit betrokken Deventenaren die van elke Deventenaar een Tevreden Deventenaar willen ...

  Lees meer >
  Wijkbedrijf Selwerd

  Wijkbedrijf Selwerd

  • Groningen

  Wijkbedrijf Selwerd is een BewonersBedrijf in Groningen waarin bewoners zelf de regie nemen om de wijk beter en ...

  Lees meer >
  MidWest

  MidWest

  • Amsterdam

  Coop MidWest is een verzamelplek in de Amsterdamse Baarsjes. Bottum-up bedacht, uitgewerkt en tot stand gekomen door ...

  Lees meer >