BewonersBedrijf Malburgen

 • zakelijk leider walter klein nienhuis in bruishuisIn de Arnhemse wijk Malburgen nam het BewonersBedrijf Malburgen een voormalig verzorgingstehuis in beheer. Dit verzorgingstehuis krijgt een tweede leven als Bruishuis. De eerste stap voor bewoners was het verhuren van de 9e etage en het overnemen van de tuin. Intussen verhuurt BewonersBedrijf Malburgen alle 10 verdiepingen van het Bruishuis. En de grote nette Bruistuin trekt dagelijks veel bezoekers.

  Dankzij het Bruishuis kunnen bewoners zich verder ontwikkelen. Het Bruishuis is een enorm pand met 130 eenheden voor verhuur. De huur van de appartementen is relatief laag. In ruil daarvoor doen de huurders 2 uur vrijwilligerswerk per week. Hiermee wil het BewonersBedrijf Malburgen sociale projecten opzetten in de wijk. Het Bruishuis is ook een ontmoetingsplek en biedt activiteiten, opleidingen en leerwerktrajecten.

  Eind 2014 werkte het BewonersBedrijf samen met welzijnsinstelling Philadelphia. Zij knapten het restaurant van het Bruishuis op en gaven het een nieuwe naam: Geniet. In dit restaurant bieden mensen met een verstandelijke beperking elke dag een daghap en uitstekende service aan de wijkbewoners.

  Benieuwd? Op 10 maart 2015 ging het RTL programma Koffietijd op bezoek bij BewonersBedrijf Malburgen. Zij maakten daar deze mooie reportage van.

  Contact

  Adres:
  Akkerwindestraat 1
  6832 CR Arnhem

  Telefoon: 026-3246470
  Website: bruishuis.nl
  E-mail: info@bruishuis.nl

 • Meer van onze leden

  Stichting Tevreden

  Stichting Tevreden

  • Deventer

  Stichting Tevreden bestaat uit betrokken Deventenaren die van elke Deventenaar een Tevreden Deventenaar willen ...

  Lees meer >
  Wijkbedrijf Selwerd

  Wijkbedrijf Selwerd

  • Groningen

  Wijkbedrijf Selwerd is een BewonersBedrijf in Groningen waarin bewoners zelf de regie nemen om de wijk beter en ...

  Lees meer >
  MidWest

  MidWest

  • Amsterdam

  Coop MidWest is een verzamelplek in de Amsterdamse Baarsjes. Bottum-up bedacht, uitgewerkt en tot stand gekomen door ...

  Lees meer >