• Boek

‘Warm aanbevolen’ inspiratiegids voor buurthuizen

Sneeuwballen gooien, sleeën en een sneeuwpop maken. Of lekker binnenblijven in je pyjama, koekjes bakken en warme chocolademelk drinken. Veel mensen hebben fijne gedachten en jeugdherinneringen bij de winters uit hun verleden. Maar de winter die voor de deur staat, roept hele andere gevoelens op. Barre tijden, onzekerheid, je koud voelen tot op het bot, die eeuwig gierende wind. De energieprijzen zorgen deze winter bij veel mensen voor problemen.

Tips en ideeën

Hoe komen we samen warm de winter door? Als buurthuis en buurthuiskamer kun je veel warmte verspreiden: via warme contacten en met activiteiten die bijdragen aan meer warmte. Zo kunnen we met elkaar eel mensen helpen om op energiekosten te besparen. De inspiratiegids “Warm aanbevolen” helpt je daarbij met een handige mix van superpraktische tips, inspirerende ideeën en praktijkvoorbeelden van buurthuizen en buurthuiskamers die al creatieve manier gevonden hebben om energie te besparen.

Over de gids

We maakten de gids niet alleen. De gids zelf kwam tot stand in samenwerking met Zorgvrijstaat uit Rotterdam. We deden er inspiratie voor op bij de deelnemers van het BuurtBespaarBudget en door onze samenwerking met klimaatstichting HIER en de Participatiecoalitie.

Gerelateerd