Kruiskamp Onderneemt!

 • In Amersfoort namen bewoners het voormalige schoolgebouw de Witte Vlinder over en startten Kruiskamp Onderneemt (KO!). Zij hebben dit pand voor tenminste 5 jaar ‘om niet’ in gebruik van de gemeente en hebben de mogelijkheid het te kopen. 28 vrijwilligers met diverse achtergronden zetten zich in om van Kruiskamp Onderneemt een succes te maken.
  De verschillende ruimtes in het pand worden onder andere verhuurd aan een boksschool, een boekhouder en kunstenaars. De ruimtes worden ook verhuurd voor activiteiten van de wijk. Denk aan workshops, cursussen en familiefeesten. Ook doet KO! catering voor evenementen met een samenwerkende partij die gaat werken vanuit de keuken in de Witte Vlinder.

  KO! organiseert diverse activiteiten voor de wijk. Er is een werkplaats voor wijkbewoners en een kunstexpositie voor kinderen. Regelmatig organiseren de bewoners WAKKER WORDEN een koffieochtend met beweging. Op werkdagen komen wijkbewoners samen in de ontmoetingsruimte en er is een ruilbibliotheek: BOEKSPOT.

  Op verschillende manieren werkt KO! samen met partijen uit Amersfoort en de rest van het land. Bijvoorbeeld met de gemeente Amersfoort, NL Doet en verschillende welzijnsinstellingen. Ook de wijkagent, basisschool en speeltuin werken samen met KO!. En KO! heeft als lid van de G1000 en de WijkG1000 een stem in nieuwe plannen van gemeente en overheid.

 • Meer van onze leden

  Dorpshuis Fort Vreeswijk

  Dorpshuis Fort Vreeswijk

  • Nieuwegein

  In een prachtig oud fort voeren de wijkbewoners van het Nieuwegeinse Vreeswijk het dagelijks beheer over Dorpshuis ...

  Lees meer >
  In De Boomtak

  In De Boomtak

  • Tilburg

  In Tilburg wist Wijkcentrum In De Boomtak op bijzondere wijze geld in te zamelen: bewoners kochten voor minimaal ...

  Lees meer >
  Brede School Delfzijl-Noord

  Brede School Delfzijl-Noord

  • Delfzijl

  De gemeente sloot zeven buurthuizen in deze krimpregio, om ze samen te voegen en onder te brengen in één immense ...

  Lees meer >