• Bijeenkomst

Hoe vind je goede vrijwilligers, bestuursleden en personeel?

  • 4 juni
  • Korte Elisabethstraat 15-17
Copyright: John Voermans

Ben je bestuurder van een bewonerscollectief dat zich steeds meer ontwikkelt tot een professionele organisatie? Of ben je leider van een bewonersbedrijf dat groeit? Ongetwijfeld kom je in verschillende fases van ontwikkeling en groei uitdagingen tegen op het gebied van personeel, administratie en wet- en regelgeving.

In deze Ondernemen met je Buurt kennissessies gaan we in op verschillende aspecten van je organisatie zoals werkgeverschap, wet- en regelgeving en het werven van goede mensen voor je organisatie. Je kan je aanmelden voor één of meerdere sessies.

eugene

Hoe vind je goede vrijwilligers, bestuursleden en personeel? – Dinsdag 4 juni 2024 –  15.30 -18.30 uur

Hoe werf jij gemotiveerd personeel, vrijwilligers en geschikte bestuursleden? Met professioneel recruiter Eugene vd Hemel. Eugene heeft jarenlang ervaring met recruitment in het bedrijfsleven en deelt zijn lessen graag met ons. Naast een stuk theorie over het hoe van de juiste mensen aan je binden, is er ook ruimte voor jouw casus.

Eugene gaat in ieder geval in op vragen als: Hoe kijk je op een andere manier naar wie je aan boord hebt en wat je nodig hebt? Welke kwaliteiten brengen ze en welke mis je?  Hoe ga je actief zoeken naar mogelijke kandidaten? Wat mag je van ze verwachten?

Deze sessie vindt plaats op het kantoor van LSA bewoners. Het adres is Korte Elisabethstraat 15-17 in Utrecht (op loopafstand van station Utrecht Centraal). We sluiten af met soep en een broodje.

adam

Organisatie op orde – dinsdag 23 april 2024 — deze sessie heeft al plaatsgevonden

Adam van Bergeijk is adviseur wet- en regelgeving bij Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV). Vereniging NOV is een grote branchevereniging voor vrijwilligersorganisaties en weet alles over relevante wet- en regelgeving. Tijdens deze sessie deelt hij zijn expertise en beantwoordt hij al je vragen.

Thema’s die voorbij zullen komen zijn bijvoorbeeld: ANBI status, WBTR Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen, AVG, aansprakelijkheid en verzekeringen en administratie processen.

foto Karlijn LinkedIn

Goed werkgeverschap – woensdag 15 mei 2024 – 20.00-21.30 uur deze sessie heeft al plaatsgevonden

Jurist Karlijn Schuttelaar adviseert sociaal ondernemers en bewonerscollectieven over juridische zaken. In deze sessie gaat ze in op de aspecten van goed werkgeverschap. Daarnaast is er volop ruimte om jouw vraagstukken in te brengen.

Vragen die ze kan behandelen zijn: Hoe ziet goed werkgeverschap eruit? Hoe zorg je voor een fijn werkklimaat (op afstand)? Hoe regel je aansprakelijkheid, contracten en andere juridische zaken? Wat zijn risico’s van personeel? Onder welke cao valt jouw organisatie en hoe werkt dat? Kan je werkgeverschap uitbesteden? Hoe ga je om met ziekteverzuim van personeel?

Aanmelden

Aanmelden kan via de website van Ondernemen met je Buurt. Klik hier