• Bijeenkomst

Juridisch spreekuur bewonerscollectieven

  • 18 september 2024
  • Kantoor LSA in Utrecht

Zijn jullie bezig met het oprichten van organisatie en vind je de keuze voor een geschikte rechtsvorm ingewikkeld? Zoek je naar mogelijkheden om het democratische karakter van je collectief te behouden maar wel slagkracht te hebben? Of zijn jullie aan het doorgroeien en professionaliseren en hoort daar een ander rechtsvorm bij?

Notaris Karen Anne Hüpler schiet te hulp! Zij komt haar kennis delen in het juridisch spreek uur speciaal voor bewonerscollectieven. Al jullie vragen rondom rechtsvormen, oprichting, toezicht en andere juridische vragen kunnen dan beantwoord worden. Helder en praktisch.

Wat gaan we doen?

De formele oprichting van je initiatief is vaak onvermijdelijk en de kosten voor goed juridisch advies is soms struikelblok. Daarom organiseren we dit spreekuur voor je. Je krijgt advies-op-maat en je leert ook nog eens van de inbreng van je collega-bewonersinitiatieven.

Karen Anne Hülper komt uitleggen wat de verschillen zijn tussen rechtsvormen zoals de vereniging, stichting of coöperatie. Wanneer gebruik je welke vorm en waar moet je op letten? En als je statuten moet opstellen, wat kan je daar dan allemaal in kwijt? En wat zijn de fiscale gevolgen van je keuzes? Je gaat dit spreekuur aan de slag met je eigen vragen en leert tegelijk van de casussen die andere deelnemers inbrengen. Als blijkt dat jullie vragen meer tijd vergen, kan er ook nog een 1-op-1 vervolg consult met de notaris gepland worden.

Praktische informatie

Wanneer: woensdag 18 september 2024
Tijdstip: 16:00 tot 18:30 (inclusief soep en broodjes)
Waar: het kantoor van LSA, Korte Elisabethstraat 15 in Utrecht

489dfaa32ff329be-files-karen_anne

Karen Anne Hülper is notaris bij KAeP Notarissen in Utrecht, gespecialiseerd in de non-profit sector. Ze heeft veel ervaring met advies aan bewonerscollectieven. Ze geeft laagdrempelig advies en stelt de juiste vragen om tot een goede keuze te komen voor een rechtsvorm.

Ja, ik meld me aan voor het spreekuur