• Oproep

Doe mee met het laatste plantseizoen van Plan Boom!

Zijn jullie een bewonersinitiatief en bezig met het groener en frisser maken van je buurt? Of wil je meer bomen in wijk om de hittestress door steeds hetere te verminderen? Meer bomen kunnen ook helpen om wateroverlast aan te pakken. Kortom denk je dat het planten van bomen in jullie buurt of wijk een mooie volgende stap of toevoeging is? Meld je dan aan voor Plan Boom en wij helpen met het opzetten van een lokale plant of uitdeelactie van bomen.

Meld je aan voor 31 oktober

De inschrijving sluit uiterlijk 31 oktober zodat we nog voldoende tijd hebben om de actie samen voor te bereiden en uit te voeren voor 1 april 2024.

Waarom is het planten van bomen zo belangrijk?

De afgelopen zomers hebben we gemerkt hoe heet het kan worden in onze stadswijken. En door te weinig groen, krijgen we bovendien wateroverlast op het moment dat de regen losbarst. Daarom: meer bomen graag! En dat is niet het enige. Samenwerken aan het groen in je buurt werkt heel verbindend. Het is praktisch en zichtbaar, een praatje aanknopen gaat bijna vanzelf. Je leert dus meteen een hoop nieuwe mensen kennen. Help om de doelstelling van Plan Boom om de komende jaren 10 miljoen bomen te planten en meld je aan!

Wat we van jullie verwachten:

  • Jullie leveren een groepje enthousiaste bewoners die mee willen helpen met het planten én onderhouden van de bomen.
  • Jullie weten een plek in de wijk die geschikt is voor nieuwe aanplant. Dus bijvoorbeeld een (school)plein, speeltuin, park of het terras of plein bij je ontmoetingsplek.
  • De plant- of uitdeelactie kan het komende plantseizoen,( tussen 1 november en 1 april) uitgevoerd worden.

Wat je van ons kunt verwachten:

De afgelopen jaren hebben we verschillende initiatieven geholpen met het opzetten van plant en uitdeelacties. Wij nemen deze ervaringen mee in het ondersteunen van jullie lokaal initiatief.

  • Wij zoeken in ons netwerk naar mensen die jullie kunnen begeleiden met het maken van een plan, schets of het contact zoeken met de gemeente.
  • Wij ondersteunen jullie naar het zoeken en aanschaf van geschikt plantmateriaal.
Schepenstraat (ovv fotograaf Tijmen Kielen)

Hoe organiseer je een plantevenement

Wat komt er allemaal kijken bij het organiseren van een plantevenement? We zetten de belangrijkste tips over het organiseren van een succesvol event voor je op een rijtje.

Succes! En vooral heel veel plezier!

Naar de tips

Doe ook mee met Plan Boom en meld je aan