• Nieuws

Eerste ronde van BuurtBespaarBudget succesvol

58 initiatieven door heel Nederland hebben de afgelopen winter een grote groep bewoners ondersteund om er afgelopen winter thuis of in op de buurtplek warmer bij te zitten. Naast het uitdelen en installeren van honderden energieboxen met spaarlampen en radiatorfolie, zijn er tientallen warme maaltijden bereid en kregen veel buren uitleg van energiecoaches hoe je op een simpele manier energie kan besparen.

Een sterkere positie in de buurt

Een ander mooi resultaat voor de deelnemende buurthuizen en ontmoetingsplekken is dat het gelukt om veel nieuwe buurtbewoners over de vloer te krijgen. En er ook veel nieuwe samenwerkingsverbanden ontstaan, zoals met fixbrigdes, welzijnsorganisaties en lokale energie coöperaties.

“Het was echt een succes: het maken en uitdelen van de gebreide dekens. De buren die meededen en die we bezochten voelden zich echt gesteund dat we elkaar warm de winter door wilden helpen. Ze voelden letterlijk de warmte van wat er meegenomen en werden warm van het idee dat een buur iets voor hen gemaakt had”.

Deelnemer BuurtBespaarBudget

We kijken met trots terug!

Het ondersteuningsteam van LSA bewoners en klimaatstichting HIER kijken met gepaste trots terug op de eerste ronde van het BuurtBespaarBudget. Het gaf voldoening de initiatieven financieel en organisatorisch te kunnen ondersteunen. Als dankjewel vroegen we daarom Sharon Harman van Spoken Agency ode te brengen aan de betrokken buurtinitiatieven. 

Op naar ronde 2 van het BuurtBespaarBudget

Heeft jouw buurtclub inspiratie en plannen om bewoners te helpen met energie besparen? Zoek je naar geld om dit mogelijk te maken? Misschien dat een bijdrage van het BuurtBespaarBudget uitkomst biedt. Tussen 10 juli en 1 oktober is het BuurtBespaarBudget open voor nieuwe subsidieaanvragen tot max €5.000,- . Houd de website in de gaten.

Nieuwsgierig naar alle resultaten? Check de video