• Oproep

Doe mee met Plan Boom!

Samen willen we met het planten van 10 miljoen bomen de CO2 uitstoot verkleinen. Net zo belangrijk: de wijken groener en frisser maken. De afgelopen zomers hebben we gemerkt hoe heet het kan worden in onze stadswijken. En door te weinig groen, krijgen we bovendien wateroverlast op het moment dat de regen losbarst. Daarom: meer bomen graag! En dat is niet het enige. Samenwerken aan het groen in je buurt werkt heel verbindend. Het is praktisch en zichtbaar, een praatje aanknopen gaat bijna vanzelf. Je leert dus meteen een hoop nieuwe mensen kennen. Help ons bij onze doelstelling om de komende jaren 10 miljoenen te planten en meld je aan!

Hoe het werkt

Zijn jullie een bewonersinitiatief en bezig met het groener en frisser maken van je buurt? Of wil je meer bomen en daarmee de hittestress verminderen die de afgelopen jaren zo opspeelde door de hete zomers? Of hebben jullie veel wateroverlast en is de aanplant groen een oplossing? Werk je misschien al veel langer aan een leefbare wijk en is dit misschien een mooie volgende stap of toevoeging? Meld je dan aan voor Plan Boom.

Wat we van jullie verwachten

Wat wordt er van jullie verwacht als je meedoet met Plan Boom:

  • Jullie leveren een groepje enthousiaste bewoners die mee willen helpen met het planten én onderhouden van de bomen.
  • Jullie weten een plek in de wijk die geschikt is voor nieuwe aanplant. Dus bijvoorbeeld een (school)plein, speeltuin, park of het terras of plein bij je ontmoetingsplek.

Wat je van ons kunt verwachten

Wij staan jullie vervolgens op de volgende manier bij:

  • Wij zoeken in ons netwerk naar mensen die jullie kunnen begeleiden met het maken van een plan, schets of het contact zoeken met de gemeente.
  • Wij helpen je bij het zoeken naar geschikt plantmateriaal.

 

Aanmelden