Wijkraad Waterwijk en Landerijen

 • De Wijkraad Waterwijk en Landerijen is een groep actief betrokken burgers die hart hebben voor hun wijk en opkomen voor de belangen van bewoners en ondernemers uit Lelystad Zuid-Oost. De wijkraad stelt zich ten doel om signalen, wensen en ideeën van bewoners uit de wijken Waterwijk en De Landerijen te gebruiken als basis voor haar adviezen. De wijkraad anticipeert en reageert op plannen van de gemeente en kan zelf het initiatief nemen voorstellen en adviezen aan de gemeente voor te leggen.

  De wijkraad is de eerste bewonersgroep in Nederland die hun waterschap hebben uitgedaagd.

  De wijkraad is de eerste bewonersgroep in Nederland die hun waterschap hebben uitgedaagd. De bewoners hebben met behulp van het buurtrecht Right to Challenge dat in Lelystad is ingevoerd, de opdracht overgenomen. Zij maaien alleen de taluds en de rietkragen langs de rand. Volgens de bewoners van de Wijkraad Waterwijk en Landerijen zorgen de rietkragen voor een gevoel van onveiligheid. De bewoners krijgen 13.000 euro voor de opdracht en doen daarvoor een maaicursussen en kopen gereedschap. Over een jaar wordt het initiatief geëvalueerd, als het een succes is dan wordt het buurtinitiatief verlengd.

   

  Lees hier het bericht Dat kan <ik> beter waarin we vertellen hoe het Waterschap de challenge accepteert van de bewoners Lelystad

 • Meer van onze leden

  Stichting J&S Projecten

  Stichting J&S Projecten

  Wat wil stichting J&S projecten precies? De afkorting J&S staat voor Jongeren & Senioren. De stichting ...

  Lees meer >
  Kerngroep wijk- en dorpsraden Breda

  Kerngroep wijk- en dorpsraden Breda

  Als vertegenwoordigers van ieder stadsdeel of gebied van de gemeente Breda  organiseert de Kerngroep wijk- en ...

  Lees meer >
  Stichting Ontmoetingsplek de Veldhoek Harfsen

  Stichting Ontmoetingsplek de Veldhoek Harfsen

  Ontmoetingsplek de Veldhoek is er voor bewoners van de Veldhoek en senioren uit ...

  Lees meer >