Wijkraad Waterwijk en Landerijen

 • De Wijkraad Waterwijk en Landerijen is een groep actief betrokken burgers die hart hebben voor hun wijk en opkomen voor de belangen van bewoners en ondernemers uit Lelystad Zuid-Oost. De wijkraad stelt zich ten doel om signalen, wensen en ideeën van bewoners uit de wijken Waterwijk en De Landerijen te gebruiken als basis voor haar adviezen. De wijkraad anticipeert en reageert op plannen van de gemeente en kan zelf het initiatief nemen voorstellen en adviezen aan de gemeente voor te leggen.

  De wijkraad is de eerste bewonersgroep in Nederland die hun waterschap hebben uitgedaagd.

  De wijkraad is de eerste bewonersgroep in Nederland die hun waterschap hebben uitgedaagd. De bewoners hebben met behulp van het buurtrecht Right to Challenge dat in Lelystad is ingevoerd, de opdracht overgenomen. Zij maaien alleen de taluds en de rietkragen langs de rand. Volgens de bewoners van de Wijkraad Waterwijk en Landerijen zorgen de rietkragen voor een gevoel van onveiligheid. De bewoners krijgen 13.000 euro voor de opdracht en doen daarvoor een maaicursussen en kopen gereedschap. Over een jaar wordt het initiatief geëvalueerd, als het een succes is dan wordt het buurtinitiatief verlengd.

   

  Lees hier het bericht Dat kan <ik> beter waarin we vertellen hoe het Waterschap de challenge accepteert van de bewoners Lelystad

 • Meer van onze leden

  Bewonersvereniging Hart van Alkmaar

  Bewonersvereniging Hart van Alkmaar

  De bewonersvereniging Hart van Alkmaar bestaat al meer dan 50 jaar. Doel van de vereniging is het bewaken en ...

  Lees meer >
  Stichting de Erker

  Stichting de Erker

  Stichting de Erker is een bewonersinitiatief in wijk West in Schiedam. Met meer dan 56 vrijwilligers houden zij het ...

  Lees meer >
  Stichting KunstPost

  Stichting KunstPost

    "Kunst opent je wereld en leert je anders kijken!" KunstPost is er om: * Kunst zichtbaar te maken in en ...

  Lees meer >