Buurtclub Leefstijl

 • “Samen gezonder oud worden”

  Dat is het motto van Buurtclub Leefstijl. Samen bezig zijn met leefstijl, op basis van Positieve Gezondheid. En samen gezonder oud worden.
  Er zijn veel professionals en verenigingen die op deelgebieden van een gezonde leefstijl ondersteuning bieden, maar een gezonde leefstijl is méér dan wekelijks sporten en je gewicht in de gaten houden. En wéten is ook anders dan doen!

  In een gezellige en informele sfeer zijn deelnemers, met steun van- en aan elkaar samen bezig met het vormgeven en volhouden van een gezonde leefstijl.
  De inhoud van de bijeenkomsten is afgestemd op de intrinsieke motivatie van de deelnemers. Zij bepalen zelf de inhoud van de bijeenkomsten, waar de aandacht naar uit gaat en wat ze samen gaan doen. Het juiste onderwerp, op het juiste moment!
  Tweemaandelijks ontmoeten de buurtbewoners elkaar. De ene keer om leefstijlonderwerpen te bespreken die op dat moment van belang zijn voor de deelnemers en  waarover ze kennis willen vergaren, of waarover ze het een en ander met met elkaar willen delen.  De andere keer is een ‘doe-bijeenkomst’ waarin de deelnemers kennismaken met een  vorm van sport of bewegen zoals dansen, Tai-Chi, zwemmen, yoga, bootcamp, jeu de boules, enz. en hebben samen veel plezier.

  Buurtclub Leefstijl is bezig zich verder uit te breiden in andere wijken en naar meerdere gemeenten, het ontwikkelen van samenwerkingsverbanden met eerstelijnsvoorzieningen maar ook naar andere doelgroepen zoals GGZ, of GZ , specifieke ziektebeelden of jongeren:  allemaal ontwikkelingen waar zij de komende tijd mee verder gaan.

  Wil je meer weten? Kijk  het filmpje  over de Buurtclub Leefstijl.

 • Meer van onze leden

  Seniorenbelang Ulft

  Seniorenbelang Ulft

  Seniorenbelang Ulft  behartigt de belangen van 50-plussers in Ulft en omstreken en heeft het initiatief genomen om ...

  Lees meer >
  Wijkhuis de Haard

  Wijkhuis de Haard

  Wij(k)huis de Haard in Oss is een gastvrij thuis voor en door wijkbewoners. Een gezellige plek waar jong en oud zich ...

  Lees meer >
  Stichting het Danspaleis

  Stichting het Danspaleis

  Het Danspaleis houdt ouderen fysiek en mentaal gezond, in beweging en in contact met elkaar op een laagdrempelige en ...

  Lees meer >