Workshop We Doen Het Zelf Wel Festival

 • Winst voor de wijk is een workshop van LSA en Beien over BewonersBedrijven tijdens We Doen Het Zelf Wel Festival. Hier vind je experts voor juridisch, financieel en ondernemend advies en de mooiste burgerinitiatieven ter inspiratie. Je kunt netwerken én je initiatief pitchen bij fondsen.

  LSA is inhoudelijk partner van dit festival georganiseerd door Human. Dat betekent onder andere dat we een workshop over BewonersBedrijven organiseren. Met je buren een onderneming starten om je wijk te verbeteren. Het gebeurt steeds meer, maar waarom zou je dat doen? Wat doen deze BewonersBedrijven? Hoe verdienen zij geld en welke impact heeft dat op de wijk? Ernst Bergboer, voorzitter van Beien, vertelt over de gekraakte voormalige school in Enschede waar zijn BewonersBedrijf de wereldproblemen op lokale schaal aanpakt. Door wijkbewoners te leren over het verbouwen van voedsel en verspilling. Door een bruisende ontmoetingsplek voor de wijk te zijn. Vanuit de vereniging LSA geeft Marieke Boeije inzicht in mogelijke verdienmodellen, impact en voorbeelden van bewonersbedrijven in het hele land.

  Tv-uitzendingen

  In de aanloop naar het festival maakt omroep Human zes tv-uitzendingen: ‘We doen het zelf wel’. Vanaf zondag 5 februari 16.20 uur op NPO2 en op Human.nl. In zes dorpen en steden leven Anneloor van Heemstra en Susan Koenen mee met mensen die zelf vorm geven aan hun gemeenschap. Ze staan aan de basis van een nieuwe doe-democratie, die niet afwacht, maar voorop loopt. Ze nemen verantwoordelijkheid voor de leefbaarheid van hun dorp en stad.

  Bekijk hier het volledige programma en meld je aan met de kortingscode LSA@WDHZW.

 • Meer van onze leden

  In De Boomtak

  In De Boomtak

  • Tilburg

  In Tilburg wist Wijkcentrum In De Boomtak op bijzondere wijze geld in te zamelen: bewoners kochten voor minimaal ...

  Lees meer >
  Brede School Delfzijl-Noord

  Brede School Delfzijl-Noord

  • Delfzijl

  De gemeente sloot zeven buurthuizen in deze krimpregio, om ze samen te voegen en onder te brengen in één immense ...

  Lees meer >
  ONS

  ONS

  • Breda

  ONS in Geeren-Zuid is een buurthuis nieuwe stijl. Onder één dak huisvest de wijkaccommodatie een restaurant, ...

  Lees meer >