Sluit aan bij online community Betrokken Buurten tegen eenzaamheid

 • In de nieuwe Facebook community Betrokken Buurten Tegen Eenzaamheid brengen we bewoners en andere mensen samen die hun steentje bijdragen aan sterke sociale netwerken in de wijk. Bewoners organiseren markten, buurtborrels, openen buurthuiskamers voor ontmoeting, en community builders leggen met een paar bakken koffie nieuwe contacten in de flat.

  Word ook lid van de Facebookgroep

  Je ziet in de Facebookgroep wat andere initiatieven bedenken en doen in hun buurt om eenzaamheid tegen te gaan. Dat maakt de groep dus zeker tot een plek om inspiratie op te doen. Stel je vragen, deel informatie of mooie ervaringen, reageer op posts of geef tips.

  Samen weten we meer dan alleen

  In de groep kun je gebruik maken van alle gezamenlijke kennis die aanwezig is. Stel bijvoorbeeld een vraag en misschien krijg je wel een tip of reactie van een bewoner of buurtwerker uit de andere kant van het land. Samen weten we meer dan alleen!

  We delen in deze groep ook wat we leren tijdens het LSA-programma Betrokken Buurten, waarin we met zes groepen bewoners onderzoeken wat wel (en wat niet!) werkt tegen eenzaamheid.

   

  Hoe kan ik ook lid worden?

  Iedereen is welkom in de groep, en je komt bij de groep via deze link! Je zag misschien al dat het een gesloten groep is. Daar hebben we voor gekozen zodat er geen spam of ongewenste reclame wordt geplaatst. Heb je geen Facebook? We plaatsen de kennisartikelen ook altijd op www.lsabewoners.nl/zorg. We schrijven elke maand een nieuwsbrief met updates, bijvoorbeeld over de volgende bijeenkomst rondom Betrokken Buurten. Meld je hier aan.

 • Meer van onze leden

  Delfshaven Coöperatie

  Delfshaven Coöperatie

  • Rotterdam

  De Delfshaven Coöperatie werkt als lijm tussen de voegen in verschillende rollen en in samenwerking met wijkpartners ...

  Lees meer >
  Dorpshuis Fort Vreeswijk

  Dorpshuis Fort Vreeswijk

  • Nieuwegein

  In een prachtig oud fort voeren de wijkbewoners van het Nieuwegeinse Vreeswijk het dagelijks beheer over Dorpshuis ...

  Lees meer >
  In De Boomtak

  In De Boomtak

  • Tilburg

  In Tilburg wist Wijkcentrum In De Boomtak op bijzondere wijze geld in te zamelen: bewoners kochten voor minimaal ...

  Lees meer >